Ugrás a tartalomra

JEGYVÁSÁRLÁS online

Pécsi Nemzeti Színház logó
Az üvegcipő című előadás kiemelt képe a Pécsi Nemzeti Színházból
vígjáték három felvonásban
Molnár Ferenc

Az üvegcipő

Nagyszínház

Rendező: HALASI Imre Jászai Mari-díjas, érdemes művész

Az előadás időtartama: kb. 2 óra 45 perc (két szünettel)

Bemutató: 2022. december 3.


Molnár Ferenc műveinek legfőbb erényét - legyen az regény, vagy drámai műfajból való - a formai tökély, a cselekmény biztonságos gördülékenysége, a kifinomult lélekábrázolás adja. Mindezt humorral fűszerezi. Így a legapróbb kis történet is egész estés szórakoztató vígjátékká nemesül írói leleménye nyomán. Drámáit a világ számtalan színpadán, még a Broadway-n is bemutatták.

Az 1924-ben írott, Az üvegcipő című vígjátéka a józsefvárosi cselédlánynak, Szabó Irmának Sipos Lajos éltes műbútorasztalos iránt érzett, minden akadályt elsöprő szerelmét bemutató megható történet. Köztudott azonban, hogy ebben a keserédes vígjátékban Fedák Sárival való viharos szerelmi kapcsolatát írta meg a szerző.

A három felvonásos vígjátékban a sok fordulat, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövevénye, a humor és a kort leleplező irónia segítségével mutatja be a törékeny emberi sorsokat, viszonyokat.

Molnár vígjátéka ma is tálcán kínálja magát a színészeknek önfeledt játékra, nézőjének pedig egész estés elgondolkoztató szórakozásra.

Zenei vezető:
Bókai Zoltán
Díszlettervező:
Erdős Júlia Luca
Jelmeztervező:
Fekete Katalin
Mozgás:
Molnár Zsolt
Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea
Súgó:
Juhász Piroska
Ügyelő:
Krajcsovics Csaba

Közreműködik: Benyovszky Tamás, Bódis Zsuzsanna, Harka Máté, Krajcsovics Csaba, Paczáriné Kovács Melinda, Rubind Péter, Szabó Erika