A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

családi musical két részben

Pán Péter

Nagyszínház

Dalszövegek:
Carolyn Leigh
Zene:
Morris (Moose) Charlap
További dalszövegek:
Betty Comden
További dalszövegek:
Adolph Green
További zene:
Jule Styne
Az eredeti produkció tervezője, rendezője és koreográfusa:
Jerome Robbins
Magyar szöveg:
Egressy Zoltán
Dalszövegfordító:
Sztevanovity Dusán
Koreográfus:
Kispál Anita
Rendező:
Méhes László

Bemutató: 2014.12.14.


Az előadás időtartama: kb. 2 óra 30 perc (egy szünettel)

 

James Matthew Barrie színdarabja nyomán

A meseirodalom egyik közismert darabja ezúttal egy nagyszabású látványos, zenés produkcióban kerül bemutatásra. A rakoncátlan Pán Péter két fő vonása, hogy egyrészt tud repülni, másrészt nem fog rajta az idő: örök gyermekkorát Sohaország szigetén az Elveszett Fiúk csapatával tölti. De Péter néha olyan gyerekekkel is találkozik, akik Sohaországon kívül élnek. Ilyenek történetünk főszereplői is: John, Michael és Wendy, a Darling-házaspár három gyereke. Péter egy éjjel berepül a gyerekek hálószobájába, és a varázspor segítségével megtanítja őket repülni. Azonnal útra kelnek, és meg sem állnak Sohaországig. Kalandjaik során indiánokkal, tündérekkel, valamint Péter fő ellenségével, Hook kapitánnyal és annak kalózaival is találkoznak. 

Pán Péter alakja, a történet fantasztikus világa nem csak a kicsiket szólítja meg. A felnőtteket is elgondolkodtató kérdést tesz fel, mi lenne, ha az élet körforgása megakadna egy bizonyos ponton, s mi ott ragadnánk az örökkévalóságban?
 

Közreműködnek a Pécsi Balett táncművészei


A PÁN PÉTER bemutatását Magyarországon a MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (MTI) és a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség által kötött különleges megállapodás teszi lehetővé. A produkció jogosított előadási anyagát az MTI biztosította.

 
Sir J.M. Barrie a PETER PAN copyright jogainak örökösévé a londoni Great Ormond Street-i Gyermekkórházat tette meg, s így halála óta gyermekek ezrei részesültek nagylelkű adományából. A Pécsi Nemzeti Színház büszke és boldog, hogy mindenki aki jegyet vett a PÁN PÉTER musical előadására, egyben egy beteg kisgyermek gyógyulásához is hozzájárult.
 

AZ ELŐADÁSRÓL VIDEO- VAGY HANGFELVÉTELT KÉSZÍTENI SZIGORÚAN TILOS!
 

Díszlettervező:
Rózsa István
Jelmeztervező:
Horváth Kata
Hangtechnikai munkatárs:
Gulyás Szabó Gábor
Zenei konzultáns:
Pejtsik Péter
A koreográfus asszisztense:
Kerekes Soma Lőrinc
Rendezőasszisztens:
Kiss Hédi
Súgó:
Juhász Piroska
Ügyelő:
Háber László