Terror


interaktív bírósági tárgyalás két felvonásban

Fordította: Jónás Péter

Rendező: Rázga Miklós

Az előadás időtartama: kb. 120 perc egy szünettel

Bemutató: Házi bemutató: 2021. február 6.

Nagyszínház

Jelmeztervező: Istvánfi Fruzsina

Rendezőasszisztens: Ahmann Tímea

Súgó: Juhász Piroska

Ügyelő: Háber László


Szereposztás

A bíróság elnöke: Tóth András Ernő

Lars Koch, vádlott: Józsa Richárd

Biegler, védő: Köles Ferenc

Nelson, államügyésznő: Illés Alexa

Christian Lauterbach: Urbán Tibor

Franziska Meiser: Stubendek Katalin

Az előadás plakátja

Ferdinand von Schirach sztárügyvéd lebilincselően izgalmas darabja egy bírósági tárgyalás történetét meséli el úgy, hogy a nézőket egy interaktív játékra invitálja.

A Lufthansa Berlinből München felé tartó járatát eltéríti egy terrorista. A támadás célpontja a zsúfolásig megtelt müncheni stadion. Lars Koch vadászpilótának néhány perc leforgása alatt döntenie kell, lelövi-e a 164 utast szállító gépet, hogy megmentse a stadionban lévő hetvenezret, vagy sem. Néhány héttel később bírósági tárgyalás során kell számot adnia döntéséről.

A színház tárgyalóteremmé változik, a nézők esküdtszék tagjaivá válnak, és a tárgyalás zárásaként leadott szavazatuk határozza majd meg az előadás végét. A kérdés az, hogy Lars Koch őrnagy bűnös-e. A színpadon különböző eszmék és ideológiák feszülnek egymásnak, de a nézőknek sincs más lehetősége, mint saját jogérzékére, etikai meggyőződésére hallgatva döntést hozni és aszerint szavazni az előadás végén.

A szövegkönyv a Katona József Színház szövegváltozatának felhasználásával készült. Az előadás a GUSTAV KIEPENHEUER Bühnen vertrieb, Berlin és a MAYER-SZILÁGYI Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.

Galéria

  • 2021. 06. 13. | 17:00

  • 2021. 06. 12. | 19:00