PNSZ logó

interaktív bírósági tárgyalás két felvonásban
Ferdinand von Schirach

Terror

Kamaraszínház

A bíróság elnöke Tóth András Ernő
Lars Koch, vádlott Józsa Richárd
Biegler, védő Köles Ferenc
Nelson, államügyésznő Illés Alexa
Christian Lauterbach Urbán Tibor
Franziska Meiser Stubendek Katalin
Rendező: Rázga Miklós
Fordította: Jónás Péter

Az előadás időtartama: kb. 120 perc egy szünettel

Bemutató: 2021. június 12.

Következő előadások:

2022. 05. 20. 19:00
2022. 05. 21. 19:00

Ferdinand von Schirach sztárügyvéd lebilincselően izgalmas darabja egy bírósági tárgyalás történetét meséli el úgy, hogy a nézőket egy interaktív játékra invitálja.

A Lufthansa Berlinből München felé tartó járatát eltéríti egy terrorista. A támadás célpontja a zsúfolásig megtelt müncheni stadion. Lars Koch vadászpilótának néhány perc leforgása alatt döntenie kell, lelövi-e a 164 utast szállító gépet, hogy megmentse a stadionban lévő hetvenezret, vagy sem. Néhány héttel később bírósági tárgyalás során kell számot adnia döntéséről.

A színház tárgyalóteremmé változik, a nézők esküdtszék tagjaivá válnak, és a tárgyalás zárásaként leadott szavazatuk határozza majd meg az előadás végét. A kérdés az, hogy Lars Koch őrnagy bűnös-e. A színpadon különböző eszmék és ideológiák feszülnek egymásnak, de a nézőknek sincs más lehetősége, mint saját jogérzékére, etikai meggyőződésére hallgatva döntést hozni és aszerint szavazni az előadás végén.

A szövegkönyv a Katona József Színház szövegváltozatának felhasználásával készült. Az előadás a GUSTAV KIEPENHEUER Bühnen vertrieb, Berlin és a MAYER-SZILÁGYI Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.

Díszlettervező:
Torbán Eszter Tünde
Jelmeztervező:
Istvánfi Fruzsina
Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea
Súgó:
Juhász Piroska
Ügyelő:
Háber László