A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

bútorozott tragikomédia élő zenével és halott álmokkal

Fúrnitúr

Kamaraszínház

SHIVAK SHURMAN Bera Márk
MODERÁTOR Köles Ferenc
Közreműködő zenészek: Bókai Zoltán, Nagy Balázs, Bánky Géza, Baksa Péter, Kéméndi Tamás
Írta:
Vinnai András
Rendező:
Anger Zsolt

Az előadás időtartama: Az előadás időtartama kb.: 2 óra 20 perc, egy szünettel

Bemutató: 2020. február 14.


Shivak Shurman gyereket akar. Becsülettel átrágta magát a „Kilenc hónap férfiszemmel", az „Apák bibliája" és egyéb ismeretterjesztő kiadványokon. Még barátnője is van a gyermeknemzéshez. Shivak Shurman tehát úgy érzi, felkészült az apaságra. Már csak a lakását kellene átalakítania a gyermekáldáshoz. Ehhez nyújt segítséget a Fúrnitúr lakberendezési áruház, melynek elkötelezett dolgozói nem csupán a vásárló vágyait elégítik ki. Szükség esetén a felkészületlenségével, sőt esetleges alkalmatlanságával is szembesítik. És ezt akkor is megteszik, ha a vevő nem kér a speciális szolgáltatásokból.
A Fúrnitúr kőkemény kiképzést biztosít minden ügyfelének, hiszen egy gyerek körül számos teendő akad a gügyögésen kívül: Shurman megtanulja, hogyan kell használni az orrszívó porszívó elnevezésű kínzóeszközt. Hogy miképpen szokás hatást gyakorolni a székrekedéses gyermek lelkére és bélrendszerére. Sőt, még a sajátos szexuális szokásokkal rendelkező apóstípusokra is meg kell szereznie a jogosítványt. Mindezt persze ajánlatos lenne idegrohamok nélkül végigcsinálni, hogy a szerelemből is megmaradjon valami a gyermekvállaló ivaros lények között.
És hogy mindez sikerül-e a leendő apának, az majd az áruház kasszájánál fog csak kiderülni. Egyébként azt tudták, hogy egy ipari porszívóval ki lehet szívni az ember lelkét?

 

"Ahogy a családi fészket építgetjük, egyfajta belső lakberendezés is zajlik, ami időnként embert próbáló feladat. Vannak bútoraink, amelyek időtállóan strapabírók, jól kihasználhatók, vannak szétszedhetők és tetszés szerint variálhatók és olyanok, amelyek szinte megmozdíthatatlanul beékelődnek életünkbe generációról generációra. Van olyan, amelyiktől előbb vagy utóbb megválunk és olyan, amihez megmagyarázhatatlanul ragaszkodunk. Lehet olyan bútorunk is, aminek sosem találjuk igazán a helyét, de kitartóan keresgéljük.”
Dr. Widder Szilvia, pár- és családterapeuta

Díszlettervező:
Erdős Júlia Luca
Jelmeztervező:
Fekete Kata
Zeneszerző - zenei vezető:
Bókai Zoltán
Maszk:
Mettler Emese
Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea
Súgó:
Kodba Dzsenifer
Ügyelő:
Krajcsovics Csaba