A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

vadnyugati táncbohózat két részben

A Jó a Rossz és a (Csúf) COLOS

Kamaraszínház

Koreográfus:
Vincze Balázs
Rendező:
Vidákovics Szláven

Bemutató: 2015.11. 6.


Az előadás időtartama: kb. 1 óra 30 perc (egy szünettel)
 

A Pécsi Nyári Színház produkciója a Pécsi Balett táncművészeinek előadásában

 

A Pécsi Nyári Színházban óriási sikerrel bemutatott könnyed hangulatú, humoros táncbohózat a Pécsi Nemzeti Színház színpadán! 

 
Előadásunkkal a nagy klasszikus westernfilmek hangulatát felidézve szeretnénk megállítani az időt. A hamisítatlan vadnyugati hangulatot a nagy filmklasszikusok fülbemászó és jól ismert dallamai segítenek megteremteni. Célunk, hogy a mindennapjainkat jellemző őrületes tempót ellenpontozva, a klasszikus westernek nyugalmát, lassúságát és örök igazságait színpadra állítva kizökkentsük a nézőket a hétköznapok rohanásából, és elemeljük őket egy másik idősíkba. A nagy westernek világa, kliséivel, feszültséggel teli nyugalmával és vonzó romantikájával szinte adja magát, hogy táncszínpadon megjelenjen. Szeretnénk, ha mindazok a klasszikus értékek, melyek ezeknek a történeteknek az alappillérei: a barátság, a szerelem, a becsület és a hűség, előadásunk által reflektorfénybe kerülnének és a nézők szívéig hatolnának.
 
- Zágrábi Nemzetközi Szatíra Fesztivál “A zsűri különdíja” 2015 
- III. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál “A legjobb koreográfia” díja 2014
 
„Úgy érzem, ez egy jó belépő lehet a balett világába, hiszen egy könnyedebb darabról van szó, továbbá érdekes találkozása a tánc,  és a westerfilmek világának. Szuper kikapcsolódás, klasszikus értékekkel karöltve.”
Marsalkó Dávid (Halott Pénz)
Dramaturg:
Vidákovics Szláven
Dramaturg:
Vincze Balázs
Díszlet- és jelmeztervező:
Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense:
Vincze Brigitta