Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó
Teljesen idegenek című előadás kiemelt képe a Pécsi Nemzeti Színházból
vígjáték egy részben
Paolo Genovese

Teljesen idegenek

Kamaraszínház

Rendező: BAGÓ BERTALAN
Készült Paolo Genovese filmje alapján
Fordította: Sediánszky Nóra

Az előadás időtartama: 1 óra 20 perc (egy részben, szünet nélkül)

Bemutató: 2022. november 26.


Az előadást 16 éves kortól ajánljuk!

Hét jó barát, egy összeszokott baráti társaság együtt vacsorázik. Mindenki ismer mindenkit. Vagy mégsem? Vagy nem teljesen úgy?

Hőseink a közös este folyamán különös játékot találnak ki: kirakják az asztalra a mobiltelefonjaikat és megállapodnak, ha bárkinek jelez a készüléke, ki kell hangosítani, hogy együtt hallgassák meg a hívásokat, együtt olvassák el a bejövő szöveges és képes üzeneteket. Már a közös döntés pillanatában érződik, hogy a vállalás veszélyeket rejt magában. A telefonok pedig sorban csengenek, búgnak, pittyennek…

Az este folyamán megannyi titok kerül felszínre, biztosnak vélt kapcsolatok kérdőjeleződnek meg. A kifelé mutatott életek, az egymást jól ismerő barátok ott állnak egymás előtt „meztelenül”, s nem csak a leleplezett bizonyossággal, hanem a további kérdéseket felvető bizonytalanságaikkal is együtt kell tovább élniük.

A sok-sok keserédes humorral fűszerezett előadás Paolo Genovese 2016-os nagysikerű filmje alapján készült, de számos országban, így itthon is készült a filmnek magyar változata.

A Jászai Mari-díjas Bagó Bertalan először rendez a Pécsi Nemzeti Színházban, az előadás szereplőit pedig mind jól ismerjük… vagy mégsem?

Az előadás a jogtulajdonos és a Hofra Kft. közötti megállapodás alapján jött létre.

Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea
Látványtervező: Csontó András
Súgó:
Tilesch Tamara
Ügyelő:
Tilesch Nándor