Ugrás a tartalomra

JEGYVÁSÁRLÁS online

Pécsi Nemzeti Színház logó
Robinson! című előadás kiemelt képe a Pécsi Nemzeti Színházból
Ifjúsági előadás két részben

Robinson!

Kamaraszínház

Apa / Kapitány / Fedélzetmester / Castro kapitány / Jenkinson / Pinto kapitány Németh János
Sirály / Hajó Stubendek Katalin
Tanító / Barát / Frank kapitány / Gazda / 1.szomszéd / Pipi / Peen Thek Józsa Richárd
Lelkész / 2.matróz / 2.haver / 2.portugál tengerész / Brazíliai énekmondó / 3.szomszéd / Armando / 2.majom / 1.karib / animátor (vihar, tenger, dzsungel)/ Legénység Kállai Gergely
1.matróz / 1.haver / 1.portugál tengerész / 2.szomszéd / Pedro / 1.majom / 2.karib / animátor (álom, vihar, tenger, dzsungel) Biri Gábor
Legénység / Kecske / animátor (álom, vihar, tenger, dzsungel) Pinczés Rita
Legénység / Karib / animátor (álom, vihar, tenger, dzsungel) Horváth Réka
Daniel Defoe Robinson Crusoe című regényét Lengyel Tamás fordítását felhasználva színpadra alkalmazta: BORÁROS MILADA
Rendező: BORÁROS SZILÁRD

Az előadás időtartama: kb. 2 óra (egy szünettel)

Bemutató: 2022. szeptember 25.


Az előadást 10 éves kortól ajánljuk!

Ki ne emlékezne gyermekkorából arra a végzetes elhatározásra, hogy világgá megy? Nagy bátorságot véve hátrahagyva a szülői házat, az önállóság, a szülők által korlátozott élet helyett a szabadságot választva…

Ha mindenki nem is mert nekiindulni a nagyvilágnak, de a gondolat és az ezzel összefüggő felnőtté válás iránti vágy, minden kiskamasz életében természetesen eljön.

A ROBINSON! című zenés ifjúsági előadásunkkal erre az életérzésre kívánunk reflektálni, illetve a főhős számos kalandján át bemutatni, hogy milyen lehet a saját belső késztetésnek megértése, érvényesülése és annak következményei.

Az előadás rámutat arra is, hogy az otthon elhagyását követően a kudarcok és a kiábrándulás a saját romantikus elképzelésekből, a határaink túllépése, küzdés az életért és szabadságért, a konokság és elvakultság következményei, felelőségvállalás, magány megtapasztalása miként viszi előre és teszi éretté gondolkodásunkat.

Fontos eleme a kalandoknak az eltérő gondolkodással/kultúrával való szembesülés, és annak megértése, elfogadása, a barátság, a természettel való kapcsolat átértékelése, az önazonosság megélése, végül a saját út megtalálása.  

Az előadást 10 éves kortól ajánljuk, ugyanakkor a családok, baráti- és iskolai közösségek, felnőttek számára is érdekessé, élvezhetővé kívánjuk tenni a zene, mozgás és a legváltozatosabb színpadi eszközök kombinálásával.

Az előadás létrehozója egy összeszokott, számos sikert magáénak tudó alkotócsoport, akiknek a gyermek- és ifjúsági színházi előadások létrehozása a hitvallásuk szerinti hivatásuk.

Dramaturg: Boráros Milada
Díszlet- és jelmeztervező: Boráros Szilárd
Koreográfus: Lehőcz Zsuzsa
Zene: Takács Dániel és Pilári Áron
Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea
Súgó:
Tilesch Tamara
Ügyelő:
Krajcsovics Csaba