Ugrás a tartalomra

Bérletvásárlás szeptember 30-ig!

Pécsi Nemzeti Színház logó
Nyolc nő című előadás kiemelt képe a Pécsi Nemzeti Színházból
bűnügyi komédia két felvonásban
Robert Thomas

Nyolc nő

Mamy, a nagyamama Vári Éva
Madame Chanel, a nevelőnő Uhrik Teodóra
Gaby, az anya Stubendek Katalin
Susanne, Gaby idősebb lánya Vlasits Barbara
Catherine, Gaby fiatalabb lánya Kovács Panka
Augustine, Gaby nővére Füsti Molnár Éva
Louise, az új szobalány Illés Alexa
Rendező:
Vidákovics Szláven
Fordította: Vinkó József

Bemutató: 2023. december 16.


Fergeteges komédia, izgalmas nyomozás, egyszerre nyolc fantasztikus színésznő jutalomjátéka!

Sokaknak emlékezetes moziélmény a kiváló és sokoldalú francia rendező, François Ozon 2002-es filmje, a Robert Thomas színdarabjának feldolgozásaként készült 8 nő. Leginkább annak köszönhetően, hogy a francia film olyan legendás színésznőket és fiatal tehetségeket vonultatott fel, mint Catherine Deneuve, Fanny Ardant, Danielle Darrieux, Isabelle Huppert, illetve Virginie Ledoyen, Emmanuelle Béart vagy Ludivine Sagnier.

A Pécsi Nemzeti Színház is szuper 8-as szereposztásban tűzi műsorára az eredeti színdarabot, mely egy vérbeli bűnügyi komédia lesz Vidákovics Szláven rendezésében. Minden korosztály megtalálja kedvenceit a színpadon, hiszen játszik: Vári Éva, Uhrik Teodóra, Stubendek Katalin, Vlasits Barbara, Kovács Panka, Füsti Molnár Éva, Darabont Mikold és Illés Alexa.

Egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló lányuk hazatérését várja. A békés idillt hamarosan egy hatalmas sikoly, majd megannyi megválaszolásra váró, kínos kérdés töri meg, ugyanis a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. Innentől, a zord időjárási körülmények miatt a házban rekedt nyolc nő mit tehet? Elkezdenek nyomozni, de a nyomozás során kiderül, hogy mindenki hunyó valamiben. Hazudik mindenki, a szálak kuszálódnak, csak egy valami biztos: a gyilkos köztük van.

A színdarabot Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.