A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

mese-musical két részben

A mumus

Kamaraszínház

Írta:
Rákos Péter
Zeneszerző:
Bornai Tibor
Rendező:
Tóth András Ernő

Bemutató: 2017.05.27.


Kedves Nézőink! Felhívjuk figyelmüket, hogy előadásunkban stroboszkópot használunk.


Az előadás időtartama: kb. 2 óra (egy szünettel)

Ajánljuk 6 éves kortól


Tegye fel a kezét, aki nem félt soha a mumusoktól! Jó! És most tegye fel az a kezét, aki látott is már mumust…. Köszönöm! Szóval, mind félünk valamitől, de nem is tudjuk mitől! Még azt se tudjuk, hogy az a mumus vagy mi, az fiú-e vagy lány? Hogy eszik-e vagy isszák? És, hogy főként, hogy mit eszik és mit iszik, és hogy sokat vagy keveset? És, hogy egy van belőle vagy sok? Hogy az ablakon mászik be elvinni a rossz gyerekeket vagy folyton ott bujkál az ágy alatt és kaparászik? Vagy nem is kaparászik csak nyikorog az ágy, hogy nem is ő mászik be éppen az ablakon, csak a szél fújja a függönyt? Brrrrrr! Még a hideg is kiráz! Meg meritek nézni? Kaptok hozzá segítséget! Nekünk ebben a darabban van három nagyon eleven és bátor gyerekszereplőnk, testvérek, van közte fiú is, lány is. Mielőtt kérdeznétek, a fiúkból van több! És igen, ők a bátrabbak! De a kislány az okosabb! És anya és apa elég nehezen bírnak velük, de ez otthon Nálatok is biztos így van! És ha odahaza nem fogadtok szót és apa azt mondja, most már elég, mert elvisz a Mumus, Ti mondjátok azt, ugyan Apa, inkább te vigyél el minket, A Mumusra!

 

Ajánló:
A Mumus egy nagyon vicces darab. Egy családról, Mumusországról, a mumusokról és egy gonosz szörnyről szól. A családban a gyerekek eleinte félnek a mumusoktól, de egy idő után megváltozik a véleményük. Nekem különösen tetszettek a mumusok. Az egyik, Böhöm, nagyon torkos, a másik, Celofán, dadog, és nem tudja rendesen kimondani a nevét. 
Tóth András Ernő junior, 11 éves
 
Nekem nagyon tetszett, ahogy a mumusok megtanulták az ABC-t, hogy meglepően lehetett eljutni Mumusországba, hogy sok ének volt, hogy volt dugi nasi és takarítás. A kedvenc szereplőm Böhöm. Kéne még több lufi!!!
Tóth Cecília Róza, 7 éves
 
Díszlettervező:
Bagossy Levente
Jelmeztervező:
Pattantyus Dóra
Koreográfus:
Kerekes Soma Lőrinc
Zenei vezető:
Bókai Zoltán
Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea
Súgó:
Juhász Piroska
Ügyelő:
Krajcsovics Csaba