A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

The Cripple of Inishmaan | kis szigeti groteszk

A kripli

Kamaraszínház

Írta:
Martin McDonagh
Fordította:
Upor László
Rendező:
Soós Péter

Bemutató: 2014.12. 5.


Az előadás időtartama: kb. 2 óra 40 perc (egy szünettel)
 

Az előadást 14 év feletti nézőknek ajánljuk!

 

A Londonban élő, ír származású Martin McDonagh a kortárs drámairodalom egyik legnépszerűbb szerzője. Legtöbb művét Magyarországon is több helyütt játszották nagy sikerrel, filmjeit nálunk is rajongás övezi.

 

Az 1930-as éveket felidéző "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása. A nagyra tágult világban és a saját „kis” lelkében megtett út egyaránt az önfelfedezés felé segíti.

 

A csöppnyi Inishmaan határtalanul monoton élete felbolydul, amikor a szomszéd szigetre amerikai filmes stáb érkezik. Billy Claven – akit a falubeliek csak Béna Billynek csúfolnak – boldog, hogy végre kiutat talál a szegénységből és a szürkeségből. Az árva és számkivetett fiú megkapja az élettől a nagy lehetőséget: mindenki megdöbbenésére szerepet ajánlanak neki egy készülő filmben. Otthagyja szigetét, ahol mintha mindent csak az ostobaság, a kicsinyesség és a gyűlölködés uralna. Ám a látszat most is csal: a falu lakói valójában rendkívül összetartó kisközösséget alkotnak, ahol mindenki nagyon is törődik a többivel. Igaz: csakis a maga – olykor eléggé brutális – módján…
 

Díszlettervező:
Horgas Péter
Jelmeztervező:
Tresz Zsuzsa
Rendezőasszisztens:
Frank Fruzsina
Súgó:
Schrämpf Mária
Ügyelő:
Krajcsovics Csaba