Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Valahol Európában

Kiválóan éneklő, jó mozgáskészséggel rendelkező, 7-14 év közötti elsősorban fiúk, de lányok jelentkezését is várjuk...

A Pécsi Nemzeti Színház a 2021. október elején bemutatásra kerülő Valahol Európában című musicalhez kiválóan éneklő, jó mozgáskészséggel rendelkező, 7-14 év közötti elsősorban fiúk, de lányok jelentkezését is várja főszerepre, kiemelt szerepekre és csoportos szerepekre, az alábbiak szerint:

 

  • KUKSI – főszerep, 7-12 éves fiú, a szerepre két fiút választunk ki (kérjük, hogy az erre a szerepre jelentkező fiúk a mese, meserészlet mellé csak a színház honlapjáról letölthető „KUKSI-dalát” énekeljék a videón)

  • SZEPLŐS – kiemelt szerep, 10-14 éves fiú
     
  • SUTYI, CSÓRÓ, PROFESSZOR – kiemelt szerepek, 8-14 éves fiúk
     
  • PÖTYI – kiemelt szerep, 8-12 éves lány
     
  • GYEREKCSAPATOK, BANDATAGOK – 7-14 éves fiúk és lányok

Első körben kizárólag online meghallgatást tartunk. Kérjük a jelentkezőket, hogy készítsenek egy videót, amin legfeljebb 1-1 perc terjedelemben énekelnek egy népdalt, vagy műdalt, illetve előadnak egy mesét, vagy meserészletet.

Júniusban, a szereplőválogatás második körében a videók alapján kiválasztott gyerekek részére színházunk személyes meghallgatást szervez, amin a kiválasztott gyerekek szüleit is tájékoztatni fogjuk a gyerekek várható elfoglaltságáról. A produkcióba beválasztott gyerekek részére a próbafolyamat előreláthatólag 2021. augusztus 24-én kezdődik.

A jelentkezési lapot és az elkészített videókat 2021. május 25. napjáig egy filemegosztó szolgáltató (pl. wetransfer, googledrive) segítségével a valaholeuropaban@pnsz.hu email címre várjuk. A szereplőválogatással kapcsolatos esetleges kérdéseiket a titkarsag@pnsz.hu email címen tehetik fel.