Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

KÖLES Ferenc a legjobb férfi főszereplő!

Három díjat nyert Rómában egy magyar kisfilm, Köles Ferenc lett a legjobb férfi főszereplő!

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Valahol Európában akkor és most

Ilyen volt egykor az előadás gyerekszemmel és ilyen most két évtizeddel később. Gerber Petra írása.

A Valahol Európában című darabot tavaly október óta láthatja ismét a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban. Az előadás kapcsán most kollégánk, Gerber Petra fogalmazta meg a véleményét:

Az első színházélményemnél úgy 10 éves lehettem. Akkor jártam először a Pécsi Nemzeti Színház-ban és tudom, emlékszem, milyen őszinte áhítattal néztem ezt a csodálatos épületet, ami kívül-belül gyönyörű.

A Valahol Európában című darabra vitt el anya, s soha nem felejtem el, mekkora hatással volt rám. Azt hiszem ott szerettem bele örökre a színházba és a történelembe. Talán az első színházélményem formálta először úgy a személyiségem, hogy azt észre is vettem. Sokszor mondom, hogy számomra azok lesznek igazán fontos emberek, akikkel emlékszem az első találkozásra. Nos, úgy tűnik ez helyszínekre is igaz. A pécsi színház a lelkem egy darabja, tudom, tudom megint szentimentális vagyok. De, hogy ne lennék az, amikor 20 évvel az első színházélményem után, ismét láttam azt a darabot, ami akkora hatással volt rám két évtizede, hogy máig emlékszem minden mozzanatára, minden dalra, minden levegővételre.

Most, 20 évvel később, egy új, de a szívemben mégis a régi Valahol Európában csalt újra könnyeket a szemembe. Ez a darab, most 20 évvel később is olyan elementáris erővel hat rám, hogy az szavakkal le nem írható. Hálás vagyok az édesanyámnak, hogy annak idején elvitt a színházba. Hálás vagyok, hogy lehetőséget adott arra, hogy rajongásig, tiszta szívvel szeressek valamit. Hálás vagyok ezért a csodálatos helyért, és hálás vagyok a darabért, ami egy újabb generációt taníthat meg szeretni. Szeretni a színházat, a történelmet, szeretni egymást.

forrás: pecsistop.hu