Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 20% kedvezménnyel KUPONKÓD:PNSZ20

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Gyermeknapi Erkélykoncert

2024. május 26. vasárnap 14.00 órakor a Színház téren!

Szemá Ceremónia DERVISEK TÁNCA | Sema Ceremony  WHIRLING DERVISHES

Konya Török Szufi Zenei Együttes előadása a Pécsi Nemzeti Színházban

Búcsúzó előadásaink

Ha nem akar lemaradni, vagy újra megnézné szuperprodukcióinkat, várjuk szeretettel.

Utazik a Pécsi Nemzeti Színház előadása - A mi utcánk

Debrecen, Deszka Fesztivál - Radnóti Színház vendégjáték

Debrecenben rendezik Magyarország idei egyik legnagyobb színházi eseményét, a XV. Deszka Fesztivált. 2024. május 9. és 18. között 10 napon át 8 helyszínen 31 előadást láthatnak az érdeklődők. A fesztivált emellett zenei rendezvények, filmvetítések és beszélgetések is színesítik.

Nagy örömünkre a Pécsi Nemzeti Színház produkcióját is meghívták a kortárs magyar dráma ünnepének idei seregszemléjére. A Tar Sándor novellái alapján készült monodráma, A mi utcánk, Köles Ferenc Jászai Mari-díjas előadásában 2024. május 17-én a Csokonai Fórum Kóti Árpád Termében kerül bemutatásra.

A produkció már 3 díjjal is rendelkezik: MOST FESZT 2021 legjobb monodráma előadás díj, Made in Pécs-díj 2021 legjobb művészeti eseménye és a Szemle Plusz Kristály Színtér legjobb színész kategória győztese 2023-ban.

Ezt követően nagy örömmel teszünk eleget a budapesti Radnóti Színház meghívásának 2024. június 1-jén. Köles Ferenc régi jó ismerőse a Radnóti közönségének: 2016 óta látható a nagy sikerű A párnaember Tupolski nyomozójaként. A mi utcánk című monodrámával új arcát mutathatja meg a Radnóti közönségének a vendégjáték alkalmával.

„Valahol a magyar vidéken, valamikor a múlt század végén kóválygunk ebben a többször átkeresztelt utcában, melyet hol Ságvárinak, hol Radnótinak neveztek el, bár lakói csak Görbe utcának hívják… bolyongunk benne még mindig, ahogy ezekben az átokverte sorsokban bolyong Köles Feri miként egy eltévedt antik hős a zsákutcában, miközben felmondja a Tar Sándort, a Mi utcánkat, a mi életünket, a valóság egy nem is annyira távoli olvasatát”- fogalmaz Szabó Attila, az előadás rendezője.

Az előadásról bővebben itt olvashatnak: https://www.pnsz.hu/szindarab/a-mi-utcank-16/36