Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Új vezetés a Pécsi Nemzeti Színház élén

Bár a színházak még várnak az újranyitásra,  Lipics Zsolt igazgató és Vidákovics Szláven művészeti vezető megkezdték munkájukat, és nagy energiával vetették bele magukat színházi feladataik ellátásába. 

Bár előadásokat - az érvényben lévő járványügyi szabályozások miatt - nézők előtt még nem lehet játszani, a Pécsi Nemzeti Színház társulata máris a közönség fogadására készül. A repertoáron lévő előadások felújító, karbantartó próbái elindultak, és két új produkció létrehozásával is készül a színház. 

- Az élet nem állt meg, a háttérmunka zajlik. Amennyiben május végén már nézők előtt játszhatunk, ez a két darab - ami a közönségünk számára egyelőre maradjon meglepetés - klasszikus színházi keretek között kerülhet előadásra. Ha jön a közönség, mi startra készen állunk. De ha szükséges, gondolkozunk az online térben való kapcsolódásra is. - árulta el az igazgató.