Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

KÖLES Ferenc a legjobb férfi főszereplő!

Három díjat nyert Rómában egy magyar kisfilm, Köles Ferenc lett a legjobb férfi főszereplő!

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Köszöntjük a Magyar Kultúra Napját!

Egyik legnagyobb nemzeti értékünk, a Himnusz születésének dátumához kapcsolódóan, 1989. óta ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-re datálta a Himnusz kéziratának végleges szövegét. Az évforduló jó alkalom arra, hogy számba vegyük gazdag nemzeti kultúránk kincseit, hogy tisztelettel fejet hajtsunk a nagy elődök, és remekművek előtt. Jó alkalom azonban arra is, hogy a jelen magas szintű kulturális, művészeti eseményeivel méltó utódai lehessünk a ránk ruházott örökségnek.

A Pécsi Nemzet Színház 2022. január 22-én egy kortárs magyar dráma ősbemutatójával ünnepli a Magyar Kultúra Napját. Sárosi István, pécsi orvos-író Otthol, édes otthol című tragikomédiájának premierjére kerül sor Telihay Péter rendezésében. A kortárs magyar drámairodalom mindenkori feladata a környező társadalomra való reflektálásán túl, a magyar nyelv árnyalt finomságainak, sokszínűségének megőrzése, és a színház segítségével minél szélesebb körben való terjesztése.

A jeles napon a kortárs ősbemutató mellett a Pécsi Nemzeti Színház kiváló színművésze, Darabont Mikold szavalja el a reformkor nagy költőjének művét, tisztelegve Kölcsey költészete, és a nemzeti egységet megfogalmazó remekmű előtt.