Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Jeles kitüntetésben részesült színházunk zenei vezetője

Dombóvár város elismerő díszjelvénye kitüntetésben részesült április 6-án Bókai Zoltán.

Élete a színház - portréfilm Unger Pálmával

Sok szeretettel köszöntjük születésnapján UNGER Pálma Aase-díjas színművésznőt, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagját.

HÉTFŐI VENDÉGJÁRÁS a Pécsi Nemzeti Színházban

Novemberben új programsorozatot indít a Pécsi Nemzeti Színház.

Színházunk saját, széles repertoárt kínáló produkcióin kívül, vendégelőadásokkal kedveskedik közönségének a következő hónaptól.
Rendszeresen láthatnak majd a pécsiek az ország legkülönbözőbb társulatainak bemutatásában kiváló előadásokat, a HÉTFŐI VENDÉGJÁRÁS elnevezésű program keretében.

Elsőként a Csiky Gergely Színház, Kaposvár Tüskevár című előadása kerül műsorra.
A széles körben ismert és kedvelt Fekete István regény alapján Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs készített színpadi művet, mely a nagy érdeklődésre való tekintettel 3 alkalommal is látható lesz Pécsett a Nagyszínházban.
November 21-én 17.00 órakor, 22-én és 23-án pedig 19 órakor.

Tutajos és Bütyök, a két fővárosi fiú, a nyarat a vadregényes Kis-Balatonnál tölti a berek minden titkát ismerő Matula bácsinál, akitől a nyár folyamán megtanulják, és megtapasztalják, milyen az élet távol a várostól, milyenek a természet vad törvényei. Mire véget ér a nyári szünet, a két fiú testben és lélekben erősen tér vissza Budapestre, azzal a szent elhatározással, hogy télen is visszatérnek az izgalmas kalandok helyszínére.
A kaposvári előadás Olt Tamás rendezésében, a Somogy Táncegyüttes közreműködésével szeretettel várja a pécsi családokat: az idősebbeket nosztalgiázni, a fiatalokat és a gyerekeket pedig, hogy ők is részesei lehessenek Fekete István csodás világának.