Ugrás a tartalomra

Támogassa Társulatunkat adója 1%-val!

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Színházi világnap

Világszerte a színházakat ünneplik ezen a napon.

Jancsi és Juliska bemutató

Jancsi és Juliska - meseopera bemutató 2023. március 25-én szombaton 17.00 órakor. 

A 10. Színházi Olimpia eseményei a Pécsi Nemzeti Színházban

III. Richárd, Jézus Krisztus Szupersztár, Rómeó és Júlia májusban a Pécsi Nemzeti Színházban

Gergely László koncertmester búcsúztatója

Nyugdíjas korba érkezett Gergely László, a Pannon Filharmonikusok hegedűművésze. Utolsó fellépése a 2022. április 10-i Bohémélet című előadáson volt.

Horváth Zsolt a Pannon Filharmonikusok igazgatója és Bókai Zoltán a Pécsi Nemzeti Színház karmestere és zenei vezetője köszöntője után ünnepi fogadásra került sor.
Gergely Lászlónak köszönjük a több mint 3 évtizeden át tartó feledhetetlen és felemelő közös zenei élményt, és kívánunk jó egészségben, sok-sok nyugodt, muzsikától azonban nem mentes nyugdíjas évet!

Gergely László 1955. március 8-án született Marosvásárhelyen. Hegedűművész diplomát a Kolozsvári Zeneművészeti Akadémián szerzett 1978-ban. Tíz évig volt a Marosvásárhelyi Szimfonikus Zenekar és a Marosvásárhelyi Eufonia Vonósnégyes tagja. A marosvásárhelyi Camerata Transsilvanica karnagy nélküli kamarazenekarnak több éven keresztül első hegedűse volt. 1988-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar tagja, 1989-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar, majd 2003-tól a Pécsi Szimfonietta koncertmestere. 1989-2003 között tanított