Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

2024/2025-ös ÉVADTERV - BÉRLETMEGÚJÍTÁS és BÉRLETVÁSÁRÁS

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy színházunk meghirdeti bérletsorozatait a 2024/2025-ös évadra.

KÖLES Ferenc a legjobb férfi főszereplő!

Három díjat nyert Rómában egy magyar kisfilm, Köles Ferenc lett a legjobb férfi főszereplő!

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Gergely László koncertmester búcsúztatója

Nyugdíjas korba érkezett Gergely László, a Pannon Filharmonikusok hegedűművésze. Utolsó fellépése a 2022. április 10-i Bohémélet című előadáson volt.

Horváth Zsolt a Pannon Filharmonikusok igazgatója és Bókai Zoltán a Pécsi Nemzeti Színház karmestere és zenei vezetője köszöntője után ünnepi fogadásra került sor.
Gergely Lászlónak köszönjük a több mint 3 évtizeden át tartó feledhetetlen és felemelő közös zenei élményt, és kívánunk jó egészségben, sok-sok nyugodt, muzsikától azonban nem mentes nyugdíjas évet!

Gergely László 1955. március 8-án született Marosvásárhelyen. Hegedűművész diplomát a Kolozsvári Zeneművészeti Akadémián szerzett 1978-ban. Tíz évig volt a Marosvásárhelyi Szimfonikus Zenekar és a Marosvásárhelyi Eufonia Vonósnégyes tagja. A marosvásárhelyi Camerata Transsilvanica karnagy nélküli kamarazenekarnak több éven keresztül első hegedűse volt. 1988-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar tagja, 1989-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar, majd 2003-tól a Pécsi Szimfonietta koncertmestere. 1989-2003 között tanított