Kövesse ÚJ FACEBOOK oldalunkat!

PNSZ logó

További hírek

Card image cap

2022. 12. 08.

Ö.K.Ö.R. II. JELNYELVI TOLMÁCSOLÁSSAL

Siket és nagyothalló nézőinkre is gondolva, a december 8-i Ö.K.Ö.R. II. című előadást jelnyelvi tolmácsolással lehet megtekinteni. 

Tovább
Card image cap

2022. 12. 08.

Két darabban is találkozhat a pécsi közönség Foki Veronikával

A színművésszel a bama.hu készített interjút. 

Tovább
Card image cap

2022. 12. 07.

Interjú Németh János Örökös Taggal

Németh János színművész jubilál ebben az esztendőben, négy évtizede kezdte a színpadi játékot, s ebből 38-at a pécsi deszkákon töltött.

Tovább

Empátia és közvetlenség jellemzi a fiatal díjazott színészt

A Pécsi Nemzeti Színház társulata idén Bera Márkot tüntette ki a Szendrő József-díjjal. 

A jó kedélyű fiatalember sokféle szerepet játszott az elmúlt öt évben.

– Hogy fogadta az elismerést?
– Nagy öröm és jó visszajelzés számomra azt illetően, hogy hol tartok szakmailag, jóleső érzés, hogy a kollégáim választása rám esett idén.

– Milyen karakterű színésznek tartja magát?
– Nincs egy konkrét karaktertípus, amelyet különösen közel éreznék magamhoz, szeretném magam minél több karakterben kipróbálni. Azt szoktam mondani, hogy a szerepálmom is mindig az, amin épp dolgozom, abban szeretném a legjobbat nyújtani.

– Hogyan választotta a színészi pályát?
– Gimnazistaként egy nehéz időszakon mentem keresztül, amikor a színjátszó kör vezetője meghívott a csapatba. Onnantól kezdve egyre több feladatban kipróbáltam magam, rádiós műsorvezetőként, de még kézilabda-mérkőzések speakereként is. Elhatároztam, hogy a színház irányába szeretnék továbbtanulni. Szeretek szerepelni, s jólesőek az elismerések, de azt gondolom, a színész és a színház feladata elsősorban az, hogy adjon. Kapaszkodót, élményeket, önfeledt szórakozást a nézőknek, segítsen kiszakadni a külvilágból egy kis időre.

– Hogyan tudja beosztani az energiáit a mindennapokban?
– Törekszem, hogy a magán­élet és a munka egyensúlya megmaradjon, ne éjjel-nappal a színházra gondoljak. Minden embernek szüksége van egyfajta menedékre a mindennapokban. A karantén idején elkezdtem sütni, főzni, majd kertészkedni is, ezek máig kikapcsolódást jelentenek. Szeretek kirándulni is, a természetben elmélyülni a gondolataimban.

– Szombaton mutatták be az Ö.K.Ö.R. második részét. Mire számíthat a közönség?
– Az irodalmi osztálykirándulás új fejezete a 9–10. osztályos diákokat szólítja meg elsősorban, de az idősebbek számára is érdekes lehet. Az alaphelyzet az, hogy a szereplők közül csak egy páros menekülhet meg a világvége elől, s hogy ki lesz az, azt a nézők dönthetik el. Az előadás célja, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz a klasszikus irodalmat a színház eszközeivel, s kedvet kapjanak az olvasáshoz is. Vlasits Barbara és én műsorvezetőket alakítunk a Tóth Zoltán által rendezett darabban, amelyben a színház új fiatal művészei is bemutatkoznak. 

Forrás: bama.hu/Mohay Réka