Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 20% kedvezménnyel KUPONKÓD:PNSZ20

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Búcsúzó előadásaink

Ha nem akar lemaradni, vagy újra megnézné szuperprodukcióinkat, várjuk szeretettel.

Utazik a Pécsi Nemzeti Színház előadása - A mi utcánk

Debrecen, Deszka Fesztivál - Radnóti Színház vendégjáték

KULKA Jánost választották a Nemzet Színészének!

Külön büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy Kulka János Pécsett kezdte pályafutását 1981-ben.

2024/2025-ös évad - Műfaji sokszínűség

12 bemutató, melyből 3 ősbemutató. 
Minőség Minden Műfajban a Pécsi Nemzeti Színház repertoárján

Még javában tart a színházi évad, ám a Pécsi Nemzeti Színház vezetése már a jövő évad tervét is kihirdette 2024. április 26-án.

Lipics Zsolt igazgató a Színház téren tartott nyilvános eseményre a már hagyományos és nagyon népszerű ingyenes Erkélykoncert keretében invitálta a Színház térre a kedves színházat szerető, érdeklődő Közönséget és a sajtó képviselőit.

A 2024/2025-ös évad műsorának ismertetése előtt a Pécsi Nemzeti Színház színművészei és énekművészei szórakoztatták a közönséget ismerős slágerekkel, a repertoáron szereplő zenés előadások betétdalaival.

A tér zsúfolásig megtelt, a legkisebbek és a felnőtt közönség egyaránt vastapssal üdvözölte a fellépő művészeket, kedvenceiket.

A már nagy hagyományokkal rendelkező, népszerű Erkélykoncertet követően Lipics Zsolt ismertette a jövő évadra tervezett műsort, és bejelentette, hogy idén már 2024. április 29-től indul a jövő évadra szóló bérletek árusítása is. A régi bérleteseknek pedig módja lesz helyük megújítására akár online, vagy személyesen is, a megszokott augusztus végi időpont helyett április végétől. Megújult a Családi bérlet és egy új klasszikus nagyszínházi bérletet, a Steinhardt és Lang bérletet is kínálják azoknak, akik szombat délutáni 17.00 órás kezdettel, egy kevéssé késői időpontban szeretnek színházba járni.

Összesen 12 új bemutatót terveznek, ezek között 3 ősbemutató is lesz. A nagyszínházban a Pécsi Balett előadásával indul az évad. A HÁROM TESTŐR – avagy a királyné nyakéke - című táncjáték lesz látható két felvonásban, rendező - koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész.

A műfaji sokszínűség jegyében rögtön egy ősbemutató követi ezt, VÍZKERESZT VAGY AMIT FORGATTOK címmel. A darabot William Shakespeare majdnem azonos című színművének felhasználásával írta: Vinnai András és Nagy Péter István. A parttalan művészkedés rendezője Nagy Péter István lesz.

Vajda Katalin: ANCONAI SZERELMESEK 2. című zenés komédiáját az olasz slágerek és az önfeledt nosztalgiázás, vagy a retro kedvelőinek Vidákovics Szláven rendezi.

Ezt követi a bohózat műfaja, annak felkent és sokat bizonyított szerzőjével. Ken Ludwig: A HŐSTENOR-ját Lipics Zsolt Jászai Mari-díjas rendezi.

Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Kurt Weill – Bertolt Brecht: KOLDUSOPERA című zenés társadalmi szatíráját állítja színpadra.

A jövő évad utolsó nagyszínházi bemutatója Vidákovics Szláven rendezésében Móricz Zsigmond: ROKONOK című regényéből készült azonos című dráma lesz.

A Kamaraszínházban két új gyermekeknek és családoknak szóló bemutató várható: Erich Kästner: EMIL ÉS A DETEKTÍVEK zenés kalandjátékát Tóth András Ernő rendezi.

Ezt a Pécsi Balett: ÓZ, A NAGY VARÁZSLÓ című mesebalettje követi, rendező - koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész.

HAZÁM, HAZÁM címmel újabb ősbemutató következik, mely egy sajátos operabeavató, amit Fejes Szabolcs az SZFE 3. éves egyetemi hallgatója jegyez Erkel Ferenc és Katona József nyomán.

Háy János a színház felkérésére írta a DÉLVIDÉK című termelési drámát, mely ősbemutatót Tóth András Ernő rendezésében láthatja a közönség.

Martin McDonagh filmjei, darabjai napjaink népszerű remekei, ezek közül a VAKNYUGAT című testvérháború kerül színre, a produkció rendezője Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas.

A csendes elmélyülésre alkalmas monodráma műfaját idén sem hagyja ki a színház a repertoárjából. A friss Kossuth-díjas Visky András darabját a
JÚLIA - párbeszéd a szerelemről című személyes családi tragédiákat bemutató drámáját Füsti Molnár Éva Jászai Mari-díjas adja elő az N. Szabó Sándor Teremben.

Természetesen számos kedvenc is műsoron marad, hogy a régi és új nézők egyaránt találjanak maguknak kedvükre valót, emelte ki a direktor beszédében.