KODÁLY | TAVASZI ÁLDOZAT


VII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Bemutató:

Kamaraszínház


Győri Balett: Kodály

Koreográfus: Velekei László

Zenei összeállítás Kodály műveiből

 

Asszisztens: Kara Zsuzsanna

Színpadkép: Vidos Tibor

Jelmez: Baracsi Orsolya

Fény: Szabó Attila


Táncolják: Matuza Adrienn, Hancz Alexandra, Gyurmánczi Diána, Tüű Barbara, Szalai Judit, Berzéki Melinda, Jekli Zoltán, Artem Pozdeev, Pátkai Balázs, Daichi Uematsu, Sebestyén Bálint, Szanyi Tamás

 

„A test csak az őszinteséget bírja” írja Márai Sándor, és így vagyok én is a művészetemmel, a tánccal.

Az új koreográfiámban, nem csak a testek és érzelmek játékával szeretnék a nézőkhöz szólni.  A tapasztalás, legyen jó vagy rossz, az élmények és érzelmek megosztása egy közösségben, mindig felemelő. Megerősít, segít, így nem tudunk egyedül maradni. Elhatárolódva a közönytől valami merészre vállalkozni, önmagunkat megismerve, kitartani a másik mellett, és valami mást és újat építeni.
Velekei László

 

Bozsik Yvette Társulat: Tavaszi áldozat

 

A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat Tavaszi áldozatának felújított változata, megújult jelmezekkel, szcenikával és koreográfiával, a Nemzeti Táncszínház felkérésére.

Igor Stravinsky orosz korszakából való zenék közül a Tavaszi áldozat ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. Az eredeti koreográfia kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és Nizsinszka darab orosz rituális világa, ezt ötvözi a koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával.

A Bozsik Yvette Társulat az idén húsz éves, a darabbal ezt az évfordulót is ünnepeljük.
 

Táncolják: Fülöp Tímea, Vati Tamás, Góbi Rita, Hasznos Dóra, Samantha Kettle, Krausz Alíz, Somorjai Judit (Inversedance), Szent-Ivány Kinga, Feledi János, Gombai Szabolcs, Kalmár Attila, Székely Szilveszter, Vida Gábor, Vislóczki Szabolcs


Zene: Igor Stravinsky
Tér, fény: Pető József
Jelmez: Juristovszky Sosa
Koreográfus-asszisztens: Krausz Alíz, Vislóczki Szabolcs

Koreográfus: Bozsik Yvette
 

Az előadás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma

  • 2013. 09. 22. | 19:00