A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

romantikus vígjáték két felvonásban

Játszd újra, Sam!

Nagyszínház

Allan Felix Lipics Zsolt
Linda Christie Györfi Anna
Dick Christie Vidákovics Szláven
Humphrey Bogart Rázga Miklós
Sharon fantázia Vlasits Barbara
Disco lány Vlasits Barbara
Írta:
Woody Allen
Fordította:
Földényi F. László
Rendező:
Szurdi Miklós

Bemutató: 2016.05.27.


Az előadás időtartama: kb. 2 óra 20 perc (egy szünettel)
 

A Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Nyári Színház közös bemutatója

Woody Allen sajátos humorú színdarabja Szurdi Miklós rendezésében, a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Nyári Színház közös produkciójában. A darab ősbemutatóját 1969-ben tartották New Yorkban, majd 1972-ben film is készült belőle a színházi előadás szereplőivel.

A főszereplő Allan Felix (Lipics Zsolt), a Woody Allen filmjeiből jól ismert esetlen, kissé neurotikus értelmiségi figura, akinek magánélete teljes csőd. Példaképe a negyvenes évek legférfiasabb hollywoodi sztárja, Humphrey Bogart. Az iránta érzett rajongás kezdi uralni hősünk egész életét, minden tettét az határozza meg, vajon Ő mit tenne ebben a helyzetben. Fantáziálásai során Bogart tanácsokkal látja el Allan-t, főként a nőkkel kapcsolatban, ám a randevúk sorra kudarcot vallanak és közeleg a teljes katasztrófa. Végül kiderül, a legjobb amit Allan tehet, hogy saját szívére hallgat, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, rájön, hogy a vágyott nő végig ott volt a közelében.
 

"Here’s looking at you, kid!" Egy magányos, kishitű, elhagyott férfi a rohanó, rideg nagyvilágban keresi a saját útját. Barátok, néha nők veszik körül, mégis depressziós - de legalábbis gyógyszerfüggő. A nagy kutatásban alig veszi észre a szerelmet, mire mégis, már túl késő. Másé a nő... "Fel a fejjel, kölyök!" 

Fitus Annamária Tünde, a Pécsi Nemzeti Színház „Nézőgép”- díjasa

 

Díszlettervező:
Bátonyi György
Jelmeztervező:
Fekete Mónika
Ügyelő:
Markó Rita
Súgó:
Tulik Tímea
Rendezőasszisztens:
Ahmann Tímea