A muzsika hangja


IV. Pécsi Családi Színházi Fesztivál (2016. május 29. - június 5.)

Bemutató:

Nagyszínház


PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ

Az előadást időtartama: 2 óra 45 perc (egy szünettel)

Ajánljuk: 8 éves kortól 


musical két részben


Zene: RICHARD RODGERS
Dalszövegek: OSCAR HAMMERSTEIN II
Szövegkönyv: HOWARD LINDSAY és RUSSEL CROUSE

Készült Maria Augusta Trapp ’The Trapp Family Singers’ elgondolása alapján

Fordította: Bátki Mihály
Magyar dalszövegek: Fábri Péter

 

Az előadásban elhangzó slágerek és a történet alapján készült pompás film világhírűvé tették Maria és a Trapp-család históriáját. Az előadás igazi családi színházi élmény, különleges látványvilággal, tehetséges gyerekszereplőkkel, sok vidámsággal és bölcs, az ifjabb korosztály számára is érthető – és megszívlelendő – tanulsággal.

 

Díszlet: SZABOLCS JÁNOS

Jelmez: RÁTKAI ERZSÉBET Jászai Mari-díjas
Zenei vezető: FEKETE MÁRIA
Korrepetitor: MAGONY ENIKŐ
Koreográfus: BARTHA LÁSZLÓ
Dramaturg: DERES PÉTER
Világítástervező: SUSKOVICS PÉTER
Súgó: DEME ZSÓFIA
Ügyelő: CSEPELI SÁNDOR
Rendezőasszisztens: HŰBÉR TÜNDE

Rendező: EPERJES KÁROLY Jászai Mari- és Kossuth-díjas, a nemzet művésze

Az előadás a R&H Theatricals Europe engedélyével jött létre.
Fábri Péter dalszövegei a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerültek felhasználásra.

Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Lebbenékeny fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket, és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik… Csakhogy közben már a második világháború viharfelhői gyülekeznek az idilli ausztriai hegyek fölött.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről!

Galéria

  • 2016. 06. 4. | 17:00