Bérletvásárlás szeptember 30-ig!

PNSZ logó

További hírek

Card image cap

2022. 09. 20.

Köszönet a tűzoltóknak!

Lánglovagok a Pécsi Nemzeti Színházban!

Tovább
Card image cap

2022. 09. 17.

Városunk vezetői is vásároltak bérletet

Kihagyhatatlannak ítélték új évadunk előadásait.

Tovább
Card image cap

2022. 09. 13.

Színházi szüret

Borászokká váltunk egy napra a PTE Borbirtokon! 

Tovább

Városháza Emlékérmet kapott Vidákovics Szláven!

A színházunkban megtarott Pécs Város Napja Ünnepi Közgyűlésen művészeti vezetőnk, Vidákovics Szláven Városháza Emlékérmet kapott.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Vidákovics Szláven részére a Pécsi Horvát Színház vezetőjeként Pécs kulturális és művészeti életében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Városháza Emlékérmet adományozta.

Vidákovics Szláven a Zágrábi Tudományegyetem Színművészeti Akadémiáján szerezte diplomáját 2001-ben. Már ezt megelőzően is rendszeres szereplője volt a Pécsi Egyetemi Színpad előadásainak. 2002-től 4 éven át a Pécsi Horvát Színház Stúdiójának vezetője, majd 2008-2009 között a Pécsi Horvát Színház Művészeti Tanácsának vezetője. 2009-től a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Horvát Színház igazgatója. 2013-ban megválasztották a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség alelnökének. A Horvát- és a Nyári Színház vezetői tevékenysége mellett 2000-től folyamatosan a Pécsi Nemzeti Színház színművésze, majd a 2021-es igazgatóválasztáskor Lipics Zsolttal, a későbbi ügyvezető igazgatóval közösen pályázva a színház művészeti vezetője lett. A Pécsi Horvát Színház vezetőjeként elismert külföldi kapcsolatokat épített ki és ápol. Többek között Pécs testvérvárosa, Eszék kulturális életének olyan meghatározó képviselőivel, akik kiemelkedő szerepet töltenek be és nélkülözhetetlenek a két település közötti kultúraközvetítésben. Ezen felül Vidákovics Szláven a város színházi életének meghatározó alakja, számos emlékezetes alakítás és rendezés fűződik a nevéhez.

Sok szeretettel gratulálunk!