Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Valahol Európában - A háború elől menekülők megsegítésére

1 millió forinttal támogatta a háborús menekülteket a színház. 

A Pécsi Nemzeti Színház ősz óta tartja műsorán nagy sikerrel a Valahol Európában című musicalt. Senki nem gondolta, hogy Ukrajnában háború tör ki, és az ottani emberek, különösen nők és sok kisgyermek menekülni kényszerül otthonából.

Az előadás fájón aktuális lett. A szomszédos országban zajló események senkit nem hagyhatnak részvét nélkül, aki tud, az pedig lehetőségéhez mérten segíteni próbál. Így tett a Pécsi Nemzeti Színház is, hiszen Lipics Zsolt igazgató kiemelten fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, a körülöttünk levő világra való reflektálást a művészet eszközével.

A 2022. május 8-i Valahol Európában című előadás bevételének nettó összegét, 1 millió forintot a háborús menekültek megsegítésére ajánlotta fel a társulat. Lipics Zsolt igazgató az előadás előtt mély együttérzését kifejezve adta át a támogatási összeget, melyet Udvaros Renáta a Vöröskereszt Baranya megyei igazgatója és Popovics Jelena a Pécsi Ukrán Önkormányzat elnöke vett át.