Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Józanul elviselhetetlen?

P. Müller Péter írása a Jelenkor című online irodalmi és művészeti folyóiratban.

A király beszéde

Interjú Lipics Zsolttal, az előadás Jászai Mari-díjas rendezőjével.

Sörhabba fojtott feszültség Köles Ferenc és Katona Levente között

Február 10-én mutattuk be az Audiencia című előadást. 

TÁNCTALÁLKOZÓ - idén Kicsiknek és Nagyoknak

2023. szeptember 15-18-ig elsősorban a gyerekeket és a családokat várjuk a 17. Pécsi Tánctalálkozóra, a Pécsi Nemzeti Színházba!

Szeptember 15-én pénteken Csizmás kandúr tanulságos történetével indítja a programsorozatot a Bozsik Yvette Társulat; 16-án szombat délután Vuk érkezik az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat feldolgozásában; 17-én vasárnap Palya Bea Álom, álom, kitalálom című meséjének táncszínházi adaptációját adja elő a Duna Táncműhely; 18-án hétfőn, pedig a Győri Balett társulata Max és Móric csínytevéseivel várja interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással a gyerekeket.
A gyermekelőadások helyszíne a Kamaraszínház, kezdés 17.00 óra.

A Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatóját is hagyományosan a Tánctalálkozó keretében tartja.
Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész, a Nemzet Művésze: Faust, az elkárhozott című táncdrámája szeptember 16-án 19.00 órakor debütál a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. Dubrovay László csodálatos és magával ragadó zeneműve látványos színpadképpel és jól követhető cselekménnyel elevenedik meg a Pécsi Balett táncművészeinek szenvedélyes előadásában Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész rendezésében és koreográfiájával, Molnár Zsuzsa jelmezeivel és díszletében. A Goethe remekművének ihletésére készült nagyszabású produkció a zene, a tánc és az irodalom rajongói számára egyaránt igazi csemegét ígér.

„Vállalt feladatunk az ifjúság színházi nevelése, a táncművészet népszerűsítése a fiatalok körében, a táncszerető és a táncelőadásokat értő közönség kinevelése és növelése, és egyúttal csodálatos szakmánk utánpótlás-nevelése is. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén elsősorban a gyerekekre koncentrálunk. A szakmai programokat is a fiataloknak szervezzük majd.” – mondta el Uhrik Teodóra Kossuth-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó szakmai védnöke.

Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett művészeti vezetője, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó alapító igazgatója hozzátette:
„A programkínálat sajnos szűkebb az utóbbi évekhez képest, hiszen a kulturális szférát is sújtó gazdasági nehézségekkel nekünk is meg kell küzdeni. Örülünk azonban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával életben tudjuk tartani fesztiválunkat és a táncművészet ünnepével indulhat idén is a színházi évad Pécsett.”

Részletes információ: www.tanctalalkozo.hu  
Jegyek: www.pnsz.jegy.hu  


A XVII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A Faust, az elkárhozott ősbemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósult meg 2016-ban a Müpában. A produkció a 2023/24-es évadban a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében jön létre.