A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

További hírek

Card image cap

2021. 09. 26.

PÉCS „nekem: A VÁROS mindörökre.” | 16. rész

A Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor folyóirat együttműködésében hetente új videósorozattal jelentkezünk.

Tovább
Card image cap

2021. 09. 25.

Novemberi műsor, előfoglalás, jegyvásárlás

Várjuk Önöket szeretettel novemberi előadásainkra is!

Tovább
Card image cap

2021. 09. 20.

A színház visszavár

A színház visszavár címmel indít kampányt a Déryné Program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának megbízásából.

Tovább

Színházunk új örökös tagjai

Füsti Molnár Éva Jászai Mari-díjas és Németh János színművész

A 2021/2022-es évad nyitányaként a Pécsi Nemzeti Színház vezetése nagyon fontos kötelességének tett eleget, hogy a több mint 3 évtizedes magas színvonalú és a társulathoz hű kapcsolatát elismerendő a Pécsi Nemzeti Színház Örökös tagja címet két művészének is odaítélte Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen.

A 2021/2022-es évadban a Pécsi Nemzeti Színház Örökös tagja

Füsti Molnár Éva, Jászai Mari-díjas színművész

aki Budapesten született, 1977–1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. 1980–1982 között, illetve 1985 óta a Pécsi Nemzeti Színház tagja. 1982–1985 között a Rock Színházban lépett fel. 1985–1999 között a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában színészetet oktatott. 1995-ben Pécsett megalapította a Füsti-Molnár Színi Stúdiót. Számtalan kiváló színházi és film-szerepe, rendezések és a színészmesterséget oktatói munkássága példaértékű mindannyiunk számára. Művészi elhivatottsága mellett az ifjúság nevelése fontos része pályafutásának. Igazi pécsivé vált. A Janus Egyetemi Színházban vagy a Pécsi Harmadik Színházban a kortárs magyar színdarabok révén a számára fontos társadalmi témák boncolgatása és az elmélyült színházi műhelymunka fontosságára hívja fel a figyelmet.

1997-ben kapta meg magas színművészi teljesítményéért a Jászai Mari díjat.

A 2021/2022-es évadban a Pécsi Nemzeti Színház Örökös tagja

Németh János színművész

aki a szlovákiai Komáromban született. Három évig a komáromi színház tagja volt. Felvették a pozsonyi színművészeti főiskolára is, de tanulmányait Budapesten folytatta. 1982-ben színészként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályáját a Nemzeti Színházban és a Katona József Színházban kezdte. 1985 óta a Pécsi Nemzeti Színház művésze. Zenés és prózai darabok karakterszerepeit alakítja. Kiváló versmondó.

Pályafutása során több önálló estet és verses pódiumműsort is színpadra állított. Hazám című költészeti válogatásával és Hamvas Béla: A bor filozófiája című esszéjével járja az országot és visszajáró fellépője a Kárpát-medence magyarok lakta településeinek, Nyugat-Európa számos magyar klubjának és nagy sikerrel szerepelt a tengerentúlon is. A 2020. évi tavaszi pandémia idején 56 napon keresztül minden nap elmondott egy verset, melyet a közösségi oldalán tett közzé. Számtalan emlékezetes előadás fűződik nevéhez a Pécsi Nemzeti és a Pécsi Harmadik Színházban is.