Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

SZÍNHÁZI VILÁGNAP - A MŰVÉSZET BÉKE

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) üzenete a Színházi Világnap alkalmából 2024 március 27-én.

Csendül a pohár – Bor és költészet kölcsönhatásban

A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése folytatódik.

ADÓ 1% FELAJÁNLÁS

Tisztelettel kérjük, hogy támogassa Társulatunkat adója 1%-val!

Színházunk új örökös tagjai

Füsti Molnár Éva Jászai Mari-díjas és Németh János színművész

A 2021/2022-es évad nyitányaként a Pécsi Nemzeti Színház vezetése nagyon fontos kötelességének tett eleget, hogy a több mint 3 évtizedes magas színvonalú és a társulathoz hű kapcsolatát elismerendő a Pécsi Nemzeti Színház Örökös tagja címet két művészének is odaítélte Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen.

A 2021/2022-es évadban a Pécsi Nemzeti Színház Örökös tagja

Füsti Molnár Éva, Jászai Mari-díjas színművész

aki Budapesten született, 1977–1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. 1980–1982 között, illetve 1985 óta a Pécsi Nemzeti Színház tagja. 1982–1985 között a Rock Színházban lépett fel. 1985–1999 között a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában színészetet oktatott. 1995-ben Pécsett megalapította a Füsti-Molnár Színi Stúdiót. Számtalan kiváló színházi és film-szerepe, rendezések és a színészmesterséget oktatói munkássága példaértékű mindannyiunk számára. Művészi elhivatottsága mellett az ifjúság nevelése fontos része pályafutásának. Igazi pécsivé vált. A Janus Egyetemi Színházban vagy a Pécsi Harmadik Színházban a kortárs magyar színdarabok révén a számára fontos társadalmi témák boncolgatása és az elmélyült színházi műhelymunka fontosságára hívja fel a figyelmet.

1997-ben kapta meg magas színművészi teljesítményéért a Jászai Mari díjat.

A 2021/2022-es évadban a Pécsi Nemzeti Színház Örökös tagja

Németh János színművész

aki a szlovákiai Komáromban született. Három évig a komáromi színház tagja volt. Felvették a pozsonyi színművészeti főiskolára is, de tanulmányait Budapesten folytatta. 1982-ben színészként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályáját a Nemzeti Színházban és a Katona József Színházban kezdte. 1985 óta a Pécsi Nemzeti Színház művésze. Zenés és prózai darabok karakterszerepeit alakítja. Kiváló versmondó.

Pályafutása során több önálló estet és verses pódiumműsort is színpadra állított. Hazám című költészeti válogatásával és Hamvas Béla: A bor filozófiája című esszéjével járja az országot és visszajáró fellépője a Kárpát-medence magyarok lakta településeinek, Nyugat-Európa számos magyar klubjának és nagy sikerrel szerepelt a tengerentúlon is. A 2020. évi tavaszi pandémia idején 56 napon keresztül minden nap elmondott egy verset, melyet a közösségi oldalán tett közzé. Számtalan emlékezetes előadás fűződik nevéhez a Pécsi Nemzeti és a Pécsi Harmadik Színházban is.