Kövesse ÚJ FACEBOOK oldalunkat!

PNSZ logó

További hírek

Card image cap

2022. 12. 08.

Ö.K.Ö.R. II. JELNYELVI TOLMÁCSOLÁSSAL

Siket és nagyothalló nézőinkre is gondolva, a december 8-i Ö.K.Ö.R. II. című előadást jelnyelvi tolmácsolással lehet megtekinteni. 

Tovább
Card image cap

2022. 12. 08.

Két darabban is találkozhat a pécsi közönség Foki Veronikával

A színművésszel a bama.hu készített interjút. 

Tovább
Card image cap

2022. 12. 07.

Interjú Németh János Örökös Taggal

Németh János színművész jubilál ebben az esztendőben, négy évtizede kezdte a színpadi játékot, s ebből 38-at a pécsi deszkákon töltött.

Tovább

Stubendek Katalin Balikó Tamás Nívódíjas

Első alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban.

A Chicago című musical premierje alkalmával, az előadás megkezdése előtt a színpadon köszöntötte, és dupla ünneplésre hívta társul a premierközönséget Lipics Zsolt igazgató. A tavalyi évadban megalapított Balikó Tamás Nívódíj átadására került sor.

A széles körben kedvelt színművész, rendező és színházigazgató, a Pécshez ezer szállal kötődő Balikó Tamás művészi és színházteremtő személyisége elismeréseként alapított díjat 2022-ben STUBENDEK KATALIN színművész kapta.

A Balikó Tamás Nívódíjat a színház művészeti vezetése évente a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművésznek adományozza elkötelezett, fáradhatatlan, magas színvonalú művészi munkájáért.

A díjátadó ünnepségen részt vettek Balikó Tamás közvetlen rokonai, akik közül bátyja, Dr. Balikó Zoltán is köszöntötte a díjazottat. Személyes hangú beszédében köszönetet mondott a színház vezetésének a nívódíj megalapításáért, Balikó Tamás emlékének méltó megőrzéséért.

Stubendek Katalin a Chicago című musical egyik főszerepében – Velma Kellyként tündökölt az este további részében, melyet a közönség, a társulat és a vendégek szűnni nem akaró tapsvihara követett.

Beszélgetés Stubendek Katalinnal (Rádió1)