Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

KÖLES Ferenc a legjobb férfi főszereplő!

Három díjat nyert Rómában egy magyar kisfilm, Köles Ferenc lett a legjobb férfi főszereplő!

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Stubendek Katalin Balikó Tamás Nívódíjas

Első alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban.

A Chicago című musical premierje alkalmával, az előadás megkezdése előtt a színpadon köszöntötte, és dupla ünneplésre hívta társul a premierközönséget Lipics Zsolt igazgató. A tavalyi évadban megalapított Balikó Tamás Nívódíj átadására került sor.

A széles körben kedvelt színművész, rendező és színházigazgató, a Pécshez ezer szállal kötődő Balikó Tamás művészi és színházteremtő személyisége elismeréseként alapított díjat 2022-ben STUBENDEK KATALIN színművész kapta.

A Balikó Tamás Nívódíjat a színház művészeti vezetése évente a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművésznek adományozza elkötelezett, fáradhatatlan, magas színvonalú művészi munkájáért.

A díjátadó ünnepségen részt vettek Balikó Tamás közvetlen rokonai, akik közül bátyja, Dr. Balikó Zoltán is köszöntötte a díjazottat. Személyes hangú beszédében köszönetet mondott a színház vezetésének a nívódíj megalapításáért, Balikó Tamás emlékének méltó megőrzéséért.

Stubendek Katalin a Chicago című musical egyik főszerepében – Velma Kellyként tündökölt az este további részében, melyet a közönség, a társulat és a vendégek szűnni nem akaró tapsvihara követett.

Beszélgetés Stubendek Katalinnal (Rádió1)