Ugrás a tartalomra

Bérletvásárlás szeptember 30-ig!

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Bókai Zoltán Balikó Tamás Nívódíjas

Második alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban.

ÚJDONSÁG! Családi bérlet

A Pécsi Nemzeti Színház a családokért! - Varázsolja el gyermekét! Vásároljon Családi bérletet!

Pécs Város első embere is ott lesz a premiereken

Péterffy Attila, Pécs város polgármestere idén is meghosszabbította Premier bérletét a Pécsi Nemzeti Színházban.

Pro Civitate Díj

Rangos elismerés a Város Napján STENCZER Bélának

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Stenczer Béla részére a színművészet területén és közösségépítésben nyújtott több évtizedes kimagasló teljesítménye elismeréseként a Pro Civitate Díjat adományozza.

Stenczer Béla nem véletlenül meghatározó tagja ma is a Pécsi Nemzeti Színház társulatának. Folyamatosan jelen van nagysikerű előadásokban, jó humorú énekes színészként, kiváló karaktereket alakítva. Odaadással, szenvedéllyel megformált alakításai, személyes stílusjegyei élményadó események a színházlátogató emberek sokaságának. A közönségtől felé irányuló szeretet és színészi teljesítménye elismeréseként két alkalommal is részesült a BAT közönségdíjában. Igazi közösségi ember, aki az általa választott művészeti közegben tudott igazán színvonalasan teljesíteni.

Ez határozta meg a szervezés területén végzett munkáját is, mintegy másfél évtizeden keresztül. Fáradhatatlanul tevékenykedett a Pécsi Országos Színházi Találkozó sikereiért, de egyéb városi fesztiválok házigazda szerepét is elkötelezetten, szerethető módon teljesítette. Sokféle szerepvállalását mutatja, hogy életpályája elején sokat tett a jazz kultúra városi népszerűsítéséért. A kultúra szolgálata és művelése egy életmű szép kiteljesedése. Életpályája elismerésre méltó.

Szeretettel gratulál a Pécsi Nemzeti Színház Társulata