Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

KÖLES Ferenc a legjobb férfi főszereplő!

Három díjat nyert Rómában egy magyar kisfilm, Köles Ferenc lett a legjobb férfi főszereplő!

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Pécsi Nemzeti Színház – Az egyszülős családokért

Karácsonyi adománykampány az egyszülős családoknak, az egyszülős családokért.

Karácsony közeledtével a budapesti székhelyű Egyszülős Központ - támogatói felajánlásoknak köszönhetően - 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal.

Az Egyszülős Központ karácsonyi nagykövetének kérték fel a megyeszékhelyek színházigazgatóit, hogy saját városukban adják át az általunk összekészített ajándékcsomagokat.

A Pécsi Nemzeti Színház örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. A tegnapi napon Lipics Zsolt igazgató 10 pécsi családnak adta át a csomagokat a Pécsi Nemzeti Színházban, melyet szép gesztussal, a színház saját ajándékcsomagjával egészített ki.


„Színházak az egyszülősökért” – nemcsak alkotnak – segítenek is

Karácsonyi adománykampány az egyszülős családoknak, az egyszülős családokért

Karácsony közeledtével az Egyszülős Központ - támogatói felajánlásoknak köszönhetően - 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal. A megyeszékhelyek színházainak segítségét kértük ahhoz, hogy a vidéken élő családoknak is el tudjuk juttatni a csomagokat. Felhívásunkra országos összefogás alakult ki a színházak részéről, akik minden megyébe elviszik az ajándékokat a színházukba, ahol a szülők át tudják azokat venni.

Már hagyománynak számít, hogy minden évben karácsonyi adománygyűjtő kampányt indítunk, amelynek célja, hogy az ország különböző megyéiben élő, nehéz helyzetű egyszülősök közül legalább 400 család boldogabban tölthesse az ünnepeket. Az ajándékok eljuttatásához segítségre volt szükségünk, ezért ebben az évben „Színházak az egyszülősökért” címmel kampányt indítottunk: az Egyszülős Központ karácsonyi nagykövetének kértük fel a megyeszékhelyek színházigazgatóit, akik a saját városukban adják át az általunk összekészített ajándékcsomagokat. A felkérést kivétel nélkül minden megkeresett színház elfogadta, így minden megyébe tudunk csomagot küldeni az egyszülős családoknak. A csomagokat tartalmát a Henkel Magyarország és a Erste Bank Hungary Zrt. támogatásából állítottuk össze.

A mai napon a színházak képviseletében a nagykövetek átvették az Egyszülős Központ karácsonyi csomagjait, hogy karácsonyig 200 vidéken élő egyszülős családnak eljuttassák azokat. Az eseményen Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára és Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a Bánfalvy Stúdió felajánlásaként a színitanoda növendékei adtak elő egy rövid műsort.

Az ajándékcsomagokat az alábbi színházak igazgatói, illetve képviselői juttatják el a vidéken élő egyszülős családoknak:

Pécsi Nemzeti Színház
Békéscsabai Jókai Színház
Miskolci Nemzeti Színház
Szegedi Nemzeti Színház
Vörösmarty Színház - Székesfehérvár
Győri Nemzeti Színház
Csokonai Színház - Debrecen           
Gárdonyi Géza Színház - Eger
Szigligeti Színház - Szolnok
Zenthe Ferenc Színház - Salgótarján
Csiky Gergely Színház - Kaposvár
Móricz Zsigmond Színház - Nyíregyháza
Weöres Sándor Színház - Szombathely
Veszprémi Petőfi Színház
Hevesi Sándor Színház - Zalaegerszeg
Katona József Színház - Kecskemét

Emellett a szekszárdi egyszülős családoknak Deregán Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságának főtitkára juttatja el az ajándékokat.

Az Egyszülős Központról

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint négy évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 27 000 egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett, amely lehetővé teszi, hogy a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető legyen.