Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Jeles kitüntetésben részesült színházunk zenei vezetője

Dombóvár város elismerő díszjelvénye kitüntetésben részesült április 6-án Bókai Zoltán.

Nyugdíjba vonult Benkő Márta közönségszervező

Márta több mint 40 évig dolgozott a Pécsi Nemzeti Színházban!

A 2021/2022-es évad végén Lipics Zsolt színházigazgató személyesen is elbúcsúzott Benkő Márta közönségszervező kollégánktól, aki több mint 40 évig dolgozott színházunkban.

Márta 1976-tól főállásban dolgozott a Doktor Sándor Művelődési Központnál, mint művészeti titkár és amatőr bábszínész. 1981. január 1-jén a Bóbita Bábegyüttes a Pécsi Nemzeti Színház tagozata lett, és ekkor hivatalosan bábszínházi státuszt kapott, így lett a Pécsi Nemzeti Színház alkalmazottja.

Ezzel feladatköre is bővült. A „klasszikus” művészeti titkári feladatok kiegészültek közönségszervezői, gazdasági ügyintézői, fesztiválszervezői, külföldi turnék szervezési és részben munkaügyi feladatokkal is.  Elkezdődtek az Állami Bábszínház Bábszínészképző tanfolyamának kihelyezett tagozataként a bábszínész képzések. A vendégtanárok egyeztetése, szerződések készítése, órarendek készítése, vizsgák előkészítése is mind-mind feladatai közé tartoztak.

1982-ben a színpadi szereplést abbahagyta, ezt követően adminisztratív feladatokat látott el. Ebben a munkakörben 2002-ig tevékenykedett, majd június 1-től a Pécsi Nemzeti Színházban közönségszervezői beosztásba került, napjainkig, tehát 20 éve már, hogy ebben a munkakörben kamatoztatja, a fentebb leírt sokrétű színházi tapasztalatát. Emellett 2002-től 2015-ig a POSZT előadásainak közönségszervezői és koordinációs feladatait is koordinálta.

A színház szeretete, az iránta való elkötelezettség mindig első helyen állt az életében.

Köszönjük kedves Márta a munkádat! Boldog nyugdíjas éveket kívánunk Neked!