Bérletvásárlás szeptember 30-ig!

PNSZ logó

További hírek

Card image cap

2022. 09. 20.

Köszönet a tűzoltóknak!

Lánglovagok a Pécsi Nemzeti Színházban!

Tovább
Card image cap

2022. 09. 17.

Városunk vezetői is vásároltak bérletet

Kihagyhatatlannak ítélték új évadunk előadásait.

Tovább
Card image cap

2022. 09. 13.

Színházi szüret

Borászokká váltunk egy napra a PTE Borbirtokon! 

Tovább

Igazgatói köszöntő

FÜGGÖNYT FEL! Ez legyen jelszavunk estéről estére együtt, Önökkel!

A Pécsi Nemzeti Színház igazgatójaként, az első kerek évad után boldogan és büszkén teszem közzé, hogy a tavalyi 2021/2022-es évad műsortervét maradéktalanul megvalósítottuk. És nem is akárhogyan.

Szinte minden előadásunk teltházas volt. Megtisztelő, hogy kíváncsiak ránk.

Külön öröm, hogy a szabályokat betartva, a járványveszély időszakában is sokan váltottak bérletet, és sokan gondolták úgy, hogy az élet kultúra, művészet nélkül mit sem ér. Mi, alkotók, színházcsinálók sem gondoljuk másképp. A közönség visszajelzéseinél nincs fontosabb, és amit az elmúlt évadban Önöktől kaptunk, az mind arra ösztönöz minket, hogy haladjunk tovább a kitűzött úton, a kitűzött célok felé. A színház erkélyén, a színpadokon, kint a téren, minden SzínTéren.

A 2022/2023-as évad műsorterve, melyet ezúton tárok Önök elé, jól tükrözi vezetői hitvallásomat: Minőséget minden műfajban! Nemzeti Színházként kötelességünk a műfajok széles skáláján előadásokat létrehozni, hogy színházunk minden korosztály, a legszélesebb társadalmi réteg igényes, tartalmas szórakozását szolgálja. És igen, gondolkoztasson el, és zökkentsen ki, ha a műfaj, vagy a téma megkívánja.

Kérem, a műsorfüzet áttanulmányozása után jöjjenek, vásároljanak bérletet, jegyet, PNSZ Ajándékkártyát az új évadra maguknak, vagy akár szeretteiknek ajándékba.
Kövessenek minket honlapunkon, mely a tavalyi évben az Év honlapja különdíjat nyerte kulturális kategóriában, facebook és insta oldalunkon, ahol naprakész információkkal vagyunk jelen, iratkozzanak fel hírlevelünkre is, hiszen az további előnyökkel is jár.

LIPICS Zsolt
igazgató
Jászai Mari-díjas színművész