Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Igazgatói köszöntő

Éljük át közösen estéről estére a varázslatot! Szeretettel várjuk Önöket!

Tisztelt színházlátogató Közönség!

Éppen egy év telt el az igazgatói pályázatom megírása óta. Az ott megfogalmazott művészi elhivatottságomat, vezetői tettrekészségemet egy kurta furcsa rövid évadvégi időszakban volt alkalmam Önök elé tárni a pandémia okán. Most azonban, hogy a világjárvány hullámai lecsengeni látszanak, a lakosság nagy hányada oltással védett az esetleges újabb veszély ellen, itt az idő, hogy nagy lemaradásainkat behozzuk, hogy a kultúra, a művelődés, a művészet újra a mindennapjaink részévé váljon. A több mint egy esztendő kényszerű távolság fokozott vágyat ébreszt a személyes találkozásra mindannyiunkban, így bennem szemernyi kétség nincsen, hogy az előttünk álló találkozások során sok izgalmas, szép közös kalandban lesz részünk a 2021/2022-es évadban.

A Pécsi Nemzeti Színház újonnan megválasztott igazgatójaként különösen nagy gondot fordítok arra, hogy a színházművészet területén a legkülönbözőbb műfajokkal megtaláljuk, és nézőink soraiba invitáljuk Önöket! Munkatársaimmal lázasan keressük a kulcsot minden korosztályhoz, különösen a fiatalokhoz, akiket talán a legnehezebb az offline világba csábítani. Az Ö.K.Ö.R. (Ö.sszes K.Ö.telező R.öviden) című produkcióval a 12-18 éves korosztály irodalomhoz való kötődését, színházi ízlés nevelését tűzzük ki célul, az adott korosztályhoz kapcsolódó drámafoglalkozásokkal kiegészítve.

Fontos számomra, hogy a Pécsi Balett 2021-re tervezett, megalapításának 60. évfordulóját ünneplő programsorozatnak a Pécsi Nemzeti Színház legyen a fő helyszíne. Megtiszteltetés számomra, hogy a jubileumi esten én is köszönthetem majd a jelenlegi és egykori társulati tagokat.

Minőséget minden műfajban! Vezetői hitvallásom szerint ez a minőség a pécsi színházi hagyományok tisztelete, a megújulás, a nyitás szándékával együtt, az előttünk álló évad műsortervéből is jól látható. Legyen az opera, musical, klasszikus dráma, táncszínházi előadás, vagy kísérleti színházi produkció, mindnek egy a célja: hogy a színházban töltött este, az cirka 2-3 órába sűrített lélekemelő varázslat legyen, melyet követően egy kicsit más emberként távozunk majd a színház kapuján, mint ahogyan megérkeztünk oda.

Éljük át közösen estéről estére ezt a varázslatot! És persze kövessenek minket az online színtereken is, hiszen tudjuk mind, ami ott nem jelenik meg, az meg sem történt! :-)

Jöjjenek, lássák, és mondják el véleményüket!

Lipics Zsolt
igazgató