A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

PNSZ logó

További hírek

Card image cap

2021. 09. 26.

PÉCS „nekem: A VÁROS mindörökre.” | 16. rész

A Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor folyóirat együttműködésében hetente új videósorozattal jelentkezünk.

Tovább
Card image cap

2021. 09. 25.

Novemberi műsor, előfoglalás, jegyvásárlás

Várjuk Önöket szeretettel novemberi előadásainkra is!

Tovább
Card image cap

2021. 09. 20.

A színház visszavár

A színház visszavár címmel indít kampányt a Déryné Program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának megbízásából.

Tovább

Igazgatói köszöntő

Éljük át közösen estéről estére a varázslatot! Szeretettel várjuk Önöket!

Tisztelt színházlátogató Közönség!

Éppen egy év telt el az igazgatói pályázatom megírása óta. Az ott megfogalmazott művészi elhivatottságomat, vezetői tettrekészségemet egy kurta furcsa rövid évadvégi időszakban volt alkalmam Önök elé tárni a pandémia okán. Most azonban, hogy a világjárvány hullámai lecsengeni látszanak, a lakosság nagy hányada oltással védett az esetleges újabb veszély ellen, itt az idő, hogy nagy lemaradásainkat behozzuk, hogy a kultúra, a művelődés, a művészet újra a mindennapjaink részévé váljon. A több mint egy esztendő kényszerű távolság fokozott vágyat ébreszt a személyes találkozásra mindannyiunkban, így bennem szemernyi kétség nincsen, hogy az előttünk álló találkozások során sok izgalmas, szép közös kalandban lesz részünk a 2021/2022-es évadban.

A Pécsi Nemzeti Színház újonnan megválasztott igazgatójaként különösen nagy gondot fordítok arra, hogy a színházművészet területén a legkülönbözőbb műfajokkal megtaláljuk, és nézőink soraiba invitáljuk Önöket! Munkatársaimmal lázasan keressük a kulcsot minden korosztályhoz, különösen a fiatalokhoz, akiket talán a legnehezebb az offline világba csábítani. Az Ö.K.Ö.R. (Ö.sszes K.Ö.telező R.öviden) című produkcióval a 12-18 éves korosztály irodalomhoz való kötődését, színházi ízlés nevelését tűzzük ki célul, az adott korosztályhoz kapcsolódó drámafoglalkozásokkal kiegészítve.

Fontos számomra, hogy a Pécsi Balett 2021-re tervezett, megalapításának 60. évfordulóját ünneplő programsorozatnak a Pécsi Nemzeti Színház legyen a fő helyszíne. Megtiszteltetés számomra, hogy a jubileumi esten én is köszönthetem majd a jelenlegi és egykori társulati tagokat.

Minőséget minden műfajban! Vezetői hitvallásom szerint ez a minőség a pécsi színházi hagyományok tisztelete, a megújulás, a nyitás szándékával együtt, az előttünk álló évad műsortervéből is jól látható. Legyen az opera, musical, klasszikus dráma, táncszínházi előadás, vagy kísérleti színházi produkció, mindnek egy a célja: hogy a színházban töltött este, az cirka 2-3 órába sűrített lélekemelő varázslat legyen, melyet követően egy kicsit más emberként távozunk majd a színház kapuján, mint ahogyan megérkeztünk oda.

Éljük át közösen estéről estére ezt a varázslatot! És persze kövessenek minket az online színtereken is, hiszen tudjuk mind, ami ott nem jelenik meg, az meg sem történt! :-)

Jöjjenek, lássák, és mondják el véleményüket!

Lipics Zsolt
igazgató