Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

SZÍNHÁZI VILÁGNAP - A MŰVÉSZET BÉKE

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) üzenete a Színházi Világnap alkalmából 2024 március 27-én.

Csendül a pohár – Bor és költészet kölcsönhatásban

A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése folytatódik.

ADÓ 1% FELAJÁNLÁS

Tisztelettel kérjük, hogy támogassa Társulatunkat adója 1%-val!

Gyászol a Pécsi Nemzeti Színház

Elhunyt Domján Mária a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja

A Pécsi Nemzeti Színház Társulata megrendülten tudatja, hogy hosszú, súlyos betegség után elhunyt Dr. Aszódi Pálné Domján Mária, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.

A sokak által ismert, kollégái által rajongásig szeretett Cica néni közel 70 évig volt társulati tag. 1936. november 10-én született Szentlőrincen. 16 éves korában - 1952. augusztus 1-jén - került tehetséges táncosként a színházba, ahol 46 éves koráig táncolt. Kezdetben a  tánckarban, később pedig alapító tagként a legendás Eck Imre alapította Pécsi Balett előadásaiban is láthatta a közönség a legváltozatosabb szerepekben.

Nyugdíjazása után a társulat tagja maradt. Rendezőasszisztensként, ügyelőként végezte példaértékű, odaadó, alázatos, precíz munkáját. Aktív részt vállalt a gyermekszereplők felkutatásában, és mindvégig nagy szeretettel, odaadással végezte az előadások gyermekszereplőinek mentorálását.

Az aktív munkát 2019-ben, 84 éves korában fejezte be, de amíg egészsége engedte mindig látogatta az előadásokat.

Férjével, dr. Aszódi Pállal is a színházban ismerkedett meg. 18 évesen, 1954-ben ment hozzá a kitartóan udvarló fiatalemberhez. Lányuk Ferenczyné dr. Aszódi Csilla közjegyző, két unokája és négy dédunokája viszi tovább mindig derűs, kedves mosolyát.

A Pécsi Nemzeti Színház Társulata részvétét fejezi ki a családnak, fájó szívvel búcsúzik Cica nénitől! Emlékéből fakadjon áldás!