Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Elhunyt Máthé Erzsi a Nemzet Színésze

1949–1952 között a Pécsi Nemzeti Színház színművésze volt.

2023. május 8-án elhunyt Máthé Erzsi a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

1945–1948 között az Országos Színészegyesület színiiskolájának volt a hallgatója, ahol mesterei Rátkai Márton, Ascher Oszkár, Lázár Mária, Várkonyi Zoltán és Gobbi Hilda voltak. 1948-ban a Vígszínházhoz szerződött, majd 1949–1952 között a Pécsi Nemzeti Színház színművésze volt.
Később a budapesti Nemzeti Színháznak lett a tagja, majd 1983-tól a Katona József Színházban játszott, annak egyik alapítójaként. 2012-ben lépett utoljára színpadra.

Máthé Erzsi a Szendrő-díj egyik alapítója, melyet a Pécsi Nemzeti Színház egykori igazgatójának emlékére hozott létre a Pécsi Nemzeti Színház 1991-ben, az özvegy és a színház szintén néhai igazgatója Lengyel György kezdeményezésére. Halhatatlan alakításai örökké emlékezetünkben élnek.

Emlékéből fakadjon áldás! A Pécsi Nemzeti Színház társulata megrendülten búcsúzik egykori karizmatikus színművészétől.

Barátai, pályatársai és tisztelői 2023. június 20-án 11 órakor búcsúznak Tőle
a Fiumei úti sírkert ravatalozójában.