Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

Meseoperaként elevenednek meg Mátyás király kalandjai

Tukács Orsolya írása a Magyar Nemzetben

Elhunyt Kuncz László

81. életévében elhunyt Kuncz László operaénekes, előadóművész, a Pécsi Nemzeti Színház egykori művésze.

A magánénekes számos operaszerepben, valamint önálló zenés és irodalmi estek vendégelőadójaként is ismert volt. Az oratórium műfajának és a régi magyar énekelt verseknek egyszerre volt avatott értője. Zenei tanulmányait a budapesti és a bécsi Zeneakadémián végezte, kis közgazdasági egyetemi kitérő után.

Magánénekesként első jelentős szerepben Sarastroként debütált Pécsett, később olyan karaktereket formált meg, mint Bartoló A sevillai borbély című vígoperában, Bonzo a Pillangókisasszonyban, a főpap a Jézus Krisztus Szupersztárban, illetve Ozmin a Szöktetés a Szerájból előadásban.

2001-ben a Magyar Régizenei Társaság Tinódi-lant kitüntetését, 2004-ben a Pécsi Nemzeti Színház Nívódíját nyerte el. Társulatunknak 1983. és 2002. között volt tagja.

Emlékét őrizzük! Családjának vigasztalódást kívánunk a mély gyászban.
 

Kuncz László búcsúztatására 2023. január 27-én, pénteken 17 órakor kerül sor. Gyászmise lesz a Piarista Gimnázium Kápolnájában (1052 Budapest, Piarista utca 1., 2. emelet)
Ugyanitt, közvetlenül a gyászmise után  kb. 18 órától kötetlen, beszélgetős megemlékezés lesz, ahol szeretettel várnak mindenkit, aki ismerte, szerette.
A hamvak elhelyezésére szűk családi körben kerül sor.