Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 20% kedvezménnyel KUPONKÓD:PNSZ20

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Utazik a Pécsi Nemzeti Színház előadása - A mi utcánk

Debrecen, Deszka Fesztivál - Radnóti Színház vendégjáték

KULKA Jánost választották a Nemzet Színészének!

Külön büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy Kulka János Pécsett kezdte pályafutását 1981-ben.

Életmentő diákok voltak a Pécsi Nemzeti Színház vendégei

A Rozsda Lovag és a kísértet című gyermekelőadásunkat nézték meg. 

A Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Általános Iskolájának tanulói siettek egy bajba jutott horgász segítségére szeptember elején az Orfűi tavon.
A 9-10 éves gyerekek szülői és tanári kísérettel sárkányhajós programon vettek részt, amikor észrevettek egy életveszélybe került horgászt. A diákok a kormányosok vezetésével azonnal segítségére siettek, és sikeresen kimentették

. „A gyerekek végig nagyon fegyelmezettek voltak, egyáltalán nem pánikoltak, követték a kormányosok utasításait: a hajó külső részében ülők eveztek, a belső oldalon ülők pedig igyekeztek a két hajót biztonságos közelben tartani, miközben a horgász a két hajó oldalába kapaszkodott. A gyerekek nagyon örültek, hogy sikerült ezt az akciót sikeresen megoldaniuk, nagyszerűen összedolgoztak.” - ahogy osztályfőnökük, Garamszegi Rita elmondta.

A vidám kis csapatot a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Lipics Zsolt igazgató első adandó alkalommal vendégül látta a színházban. Jutalomként megnézhették a Rozsda Lovag és a kísértet című gyermek musicalt, ami nagyon tetszett Nekik, ez a videóból is kiderül.

Gratulálunk a kis hősöknek, és örülünk, hogy jó élménnyel ajándékozhattuk meg Őket!