Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Elhunyt Bajomi Nagy György

Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy fiatalon, 56 éves korában, hosszú betegség után, 2023. november 28-án meghalt Bajomi Nagy György Jászai Mari-díjas színművész.

A TikTok Titok a Pécsi Nemzeti Színház nézőtéri büféjébe hívja a fiatalokat

December 14-én délután debütál az előadás.

Jegyek 2024. JANUÁRRA!

November 27-én hétfőn már elérhető lesz a januári havi műsor.

Életmentő diákok voltak a Pécsi Nemzeti Színház vendégei

A Rozsda Lovag és a kísértet című gyermekelőadásunkat nézték meg. 

A Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Általános Iskolájának tanulói siettek egy bajba jutott horgász segítségére szeptember elején az Orfűi tavon.
A 9-10 éves gyerekek szülői és tanári kísérettel sárkányhajós programon vettek részt, amikor észrevettek egy életveszélybe került horgászt. A diákok a kormányosok vezetésével azonnal segítségére siettek, és sikeresen kimentették

. „A gyerekek végig nagyon fegyelmezettek voltak, egyáltalán nem pánikoltak, követték a kormányosok utasításait: a hajó külső részében ülők eveztek, a belső oldalon ülők pedig igyekeztek a két hajót biztonságos közelben tartani, miközben a horgász a két hajó oldalába kapaszkodott. A gyerekek nagyon örültek, hogy sikerült ezt az akciót sikeresen megoldaniuk, nagyszerűen összedolgoztak.” - ahogy osztályfőnökük, Garamszegi Rita elmondta.

A vidám kis csapatot a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Lipics Zsolt igazgató első adandó alkalommal vendégül látta a színházban. Jutalomként megnézhették a Rozsda Lovag és a kísértet című gyermek musicalt, ami nagyon tetszett Nekik, ez a videóból is kiderül.

Gratulálunk a kis hősöknek, és örülünk, hogy jó élménnyel ajándékozhattuk meg Őket!