Ugrás a tartalomra

Bérletvásárlás szeptember 30-ig!

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Bókai Zoltán Balikó Tamás Nívódíjas

Második alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban.

ÚJDONSÁG! Családi bérlet

A Pécsi Nemzeti Színház a családokért! - Varázsolja el gyermekét! Vásároljon Családi bérletet!

Pécs Város első embere is ott lesz a premiereken

Péterffy Attila, Pécs város polgármestere idén is meghosszabbította Premier bérletét a Pécsi Nemzeti Színházban.

Családi nap a pécsi lánglovagoknál

A Pécsi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság nemrégiben átadott, Tüzér utcai épületében volt vendég a Pécsi Nemzeti Színház társulata.

Magyarország egyik legmodernebb tűzoltó laktanyáját vehették birtokba pár órára a társulat tagjai és gyermekeik, családtagjaik.
A vidám, ám bátorságot is igénylő családi programon kipróbálhatták a messziről oly titokzatosnak tűnő eszközöket, beülhettek a tűzoltóautókba, és amikor jött a hívón a riasztás, akkor élesben láthatták, hogy pillantok alatt átöltöznek, menetkész állapotban, szirénázva távoznak a lánglovagok az aktuális vészhívás irányába.
Meg is állapították a kollégák, hogy azért van kis hasonlóság is a két intézmény működése között, hiszen az ügyelő hívó szava, a színházban is a működés alapja.
A legbátrabbak a tűzoltóautó 30 méter magasba emelkedő kosarából nézhettek körül a frissen behavazott város felett.
Köszönjük Bánhegyi Roland tűzoltó őrnagy tűzoltóparancsnoknak, Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy katasztrófavédelmi szóvivőnek, Hotter Tamás tűzoltó törzsőrmesternek és nem utolsó sorban a pécsi hivatásos tűzoltók „A” szolgálati csoportjának, hogy ilyen kedves, minden kíváncsiságunkat kielégítő vendéglátóink voltak. Feledhetetlen élményt nyújtottak, köszönjük, hogy ilyen testközelből ismerhettük meg nagyon sokrétű hivatásukat.
Sok kis- és nagy gyermek vágya válhatott valóra: Tűzoltó leszel…
 

Galéria