Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Józanul elviselhetetlen?

P. Müller Péter írása a Jelenkor című online irodalmi és művészeti folyóiratban.

A király beszéde

Interjú Lipics Zsolttal, az előadás Jászai Mari-díjas rendezőjével.

Sörhabba fojtott feszültség Köles Ferenc és Katona Levente között

Február 10-én mutattuk be az Audiencia című előadást. 

Családi nap a pécsi lánglovagoknál

A Pécsi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság nemrégiben átadott, Tüzér utcai épületében volt vendég a Pécsi Nemzeti Színház társulata.

Magyarország egyik legmodernebb tűzoltó laktanyáját vehették birtokba pár órára a társulat tagjai és gyermekeik, családtagjaik.
A vidám, ám bátorságot is igénylő családi programon kipróbálhatták a messziről oly titokzatosnak tűnő eszközöket, beülhettek a tűzoltóautókba, és amikor jött a hívón a riasztás, akkor élesben láthatták, hogy pillantok alatt átöltöznek, menetkész állapotban, szirénázva távoznak a lánglovagok az aktuális vészhívás irányába.
Meg is állapították a kollégák, hogy azért van kis hasonlóság is a két intézmény működése között, hiszen az ügyelő hívó szava, a színházban is a működés alapja.
A legbátrabbak a tűzoltóautó 30 méter magasba emelkedő kosarából nézhettek körül a frissen behavazott város felett.
Köszönjük Bánhegyi Roland tűzoltó őrnagy tűzoltóparancsnoknak, Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy katasztrófavédelmi szóvivőnek, Hotter Tamás tűzoltó törzsőrmesternek és nem utolsó sorban a pécsi hivatásos tűzoltók „A” szolgálati csoportjának, hogy ilyen kedves, minden kíváncsiságunkat kielégítő vendéglátóink voltak. Feledhetetlen élményt nyújtottak, köszönjük, hogy ilyen testközelből ismerhettük meg nagyon sokrétű hivatásukat.
Sok kis- és nagy gyermek vágya válhatott valóra: Tűzoltó leszel…
 

Galéria