Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Elhunyt Bajomi Nagy György

Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy fiatalon, 56 éves korában, hosszú betegség után, 2023. november 28-án meghalt Bajomi Nagy György Jászai Mari-díjas színművész.

A TikTok Titok a Pécsi Nemzeti Színház nézőtéri büféjébe hívja a fiatalokat

December 14-én délután debütál az előadás.

Jegyek 2024. JANUÁRRA!

November 27-én hétfőn már elérhető lesz a januári havi műsor.

Bókai Zoltán Balikó Tamás Nívódíjas

Második alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban.

Lehár Ferenc: A víg özvegy című nagyoperett premierje alkalmával, az előadás megkezdése előtt a színpadon köszöntötte a premierközönséget Lipics Zsolt igazgató, aki ünnepi pillanatot konferált be, hiszen a Balikó Tamás Nívódíj átadására került sor.

A Pécshez ezer szállal kötődő Balikó Tamás, a széles körben kedvelt színművész, rendező és színházigazgató művészi és színházteremtő személyisége elismeréseként alapított díjat 2023-ban Bókai Zoltán karmester, a színház zenei vezetője kapta.

A Balikó Tamás Nívódíjat a színház művészeti vezetése évente a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtó társulati tagnak adományozza elkötelezett, fáradhatatlan, magas színvonalú munkájáért. Bókai Zoltán a színház zenés produkcióinak állandó és elengedhetetlen résztvevője, karmesterként, zeneszerzőként vagy előadóként. Az est további részében dirigálása alatt csendültek fel a Lehár operett ismerős operettslágerei a Pécsi Szimfonietta közreműködésével.

Munkájához további sok jó lehetőséget, kitartást, a megszokott jókedvet és jó egészséget kívánunk!