Ugrás a tartalomra

kövesse facebook oldalunkat!

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

Köszöntjük a magyar kultúra napját!

Egyik legnagyobb nemzeti értékünk, a Himnusz születésének dátumához kapcsolódóan, 1989. óta ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Elhunyt Juhász László

Színházunkban az Otthol, édes otthol című előadásban Duskó Lajos szerepében láthatták Őt.

Elhunyt Kuncz László

81. életévében elhunyt Kuncz László operaénekes, előadóművész, a Pécsi Nemzeti Színház egykori művésze.

Az év támogatója 2022 díj

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete nemrég tartotta az Önkéntesség Megyei Ünnepségét, melyre Palkonyán, a Mokos Pincészetben került sor.

Az elnöki köszöntő, a Jubiláló véradók és az Év önkénteseinek köszöntése, valamint az oklevelek átadása után Az év támogatója 2022 díj átadására került sor. Az emlékplakettet és a vele járó Zsolnay vázát a Pécsi Nemzeti Színház kapta. A rangos elismerést Lipics Zsolt igazgató vette át.

A Pécsi Nemzeti Színház tavasszal az elsők között csatlakozott az Ukrajnában zajló háború elől menekülők megsegítőihez. Akkor - a színházhoz méltón - A Valahol Európában című musical bevételkéből 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel igazgató úr a Baranya megyében és Pécsett menedéket találók életminőségének javítására. Az adományt a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetén keresztül a Pécsi Ukrán Önkormányzat szakmai segítségével használták fel.

Az ünnepségen Udvaros Renáta megyei elnök köszönő szavaiban kiemelte a Pécsi Nemzeti Színház egyik fontos küldetését, a minőségi szórakoztatáson túl a példaértékű társadalmi felelősségvállalást.