Ugrás a tartalomra

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Pécsi Nemzeti Színház logó

További hírek

KÖLES Ferenc a legjobb férfi főszereplő!

Három díjat nyert Rómában egy magyar kisfilm, Köles Ferenc lett a legjobb férfi főszereplő!

Erkélykoncert és évadhirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése már készen áll a jövő évad tervével, és ezt 2024. április 26-án 18.00 órakor ünnepélyes keretek között ki is hirdeti Lipics Zsolt, a színház igazgatója.

Repülőjeggyel a Pécsi Nemzeti Színházba

Turizmus és kultúra kölcsönhatásban 20% jegyárkedvezmény a Pécsi Nemzeti Színház saját produkcióira 2024. június 7-ig!

A 10. Színházi Olimpia eseményei a Pécsi Nemzeti Színházban

III. Richárd, Jézus Krisztus Szupersztár, Rómeó és Júlia májusban a Pécsi Nemzeti Színházban

A SZÍNHÁZI OLIMPIA 1995-ben Görögországban életre hívott színházi találkozó. Az alapítók neves rendezők és drámaírók, görög, japán, amerikai, spanyol, angol, orosz német és brazil alkotók voltak. A világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb eseménye időről időre egy-egy városban, országban talál otthonra.

2023-ban 10. alkalommal kerül megrendezésre a Színházi Olimpia. A budapesti, illetve magyarországi események szervezésével a nemzetközi olimpiai bizottság Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét bízta meg.

2023. április 1. és július 1. között – számos program esetében még ezen az időszakon is túl – Magyarországra költözik a sokszínű színházi világ. De mondhatjuk úgy is, a világ színházi központja Magyarország lesz.

Az olimpiához csatlakozó magyar színházak, fesztiválok, szakmai szervezetek maguk döntöttek arról, kit hívnak meg, milyen fesztivált szerveznek ezen időszakban.

A magyarországi olimpiához csatlakozó budapesti és a vidéki teátrumok egy külföldi és egy határon túli produkciót fogadnak, így a Magyarországgal szomszédos országok magyar nyelvű színházi műhelyei is részesei lehetnek az olimpiának, a külföldi társulatok meghívása pedig tartós nemzetközi kapcsolatok kialakulását jelentheti a magyar teátrumok számára. | www.szinhaz.org


III. Richárd - az Újvidéki Színház előadása magyar nyelven


Jézus Krisztus Szupersztár - a zágrábi Komedija Színház előadása angol nyelven


Rómeó és Júlia - A Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttesének előadása


A Rijekai Balett: Rómeó és Júlia című előadása a Pécsi Balett szervezésében kerül bemutatásra a 10. Színházi Olimpia keretében.


A magyarországi Színházi Olimpia Magyarország Kormányának 4,5 milliárd forintos támogatásával valósul meg.

Galéria