Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
 

Interjúk, hírek a Pécsi Nemzeti Színháztól

 
Beszélgetés az idei Szendrő-díjas Vlasits Barbarával

– A társulaton belül nagy, hiszen ezt a kollégák adják. Szerintem sok mindent le kell tenni az asztalra ahhoz, hogy egyáltalán számításba jöjjön. Ez a díj azt is jelenti, hogy a társulat végérvényesen befogad, kollégaként tekintenek rád – mondta Vlasits Barbara.

Tovább
 
 
„A papírra vetett tintából előkerül a megismételhetetlen varázslat”

„Ez a művészetek királynője, anyagba sosem költözik, láthatatlanul is láttat, a legtöbbet mondja, és úgy jut el az emberekig, hogy nem ér le a földig. Tehát az emelkedettsége nem kézzel fogható, a papírra vetett tintából előkerül a varázslat.” – idézi Faludy György és Szepes Mária Máraira hangolva című könyvéből Gulyás Dénes, operaigazgató annak kapcsán, hogy a pécsi operajátszás 60. évfordulója alkalmából a Pécsi Nemzeti Színház Operagálát rendez október 26-án.

Tovább
 
 
Csontváry a középpontban! Nézze meg az előadást és a kiállítást!

Azon nézőink, akik megnézik "Az elveszett Csontváry" című darabunkat, kedvezményesen megtekinthetik a Csontváry-kiállítást is.

Tovább
 
 
„Mindig énekelni fogok, és azon a napon, amikor nem énekelek többé..."

A fény Marlenén, Piaf áll az árnyékban. Mi lehetett az, ami ezt a két világot, ezt a két ennyire különböző nőt egy életen át összekötötte? Mindketten okkal irigyelhették a másikat, mégsem egymással, sokkal inkább önmagukkal harcoltak.

Tovább
 
 
Egy látszólag egyszerű bűnügy...

Egy zárt szoba. Tizenkét idegen. Egy apagyilkossággal vádolt fiú. Egy ítélet.

Tovább
 
 
"Színházias opera" az emberi természet sötét oldalaival

"Az évad egyik várhatóan legizgalmasabb előadását ajánlom. A rendező és az előadók korábbi produkcióját látva az opera-patchwork műfajának sajátosságait, a zenei és színpadi megvalósításnak szabad kombinációit élvezhetjük, végtelen lehetőséget adva a kreativitásnak. Olyan 'színházias opera' kerül színre, mely az emberi természet sötét oldalait mutatja meg" – írta ajánlójában Lakner Tamás, a PTE Művészeti Karának dékánja, A vihar kapujában című előadásról.

Tovább
 
 

Ne maradjanak le a legjobb helyekről! Kövessék híreinket és műsorunkat Facebook oldalunkon és weboldalunkon!