Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
 

Interjúk, hírek a Pécsi Nemzeti Színháztól

 
Csontváry a középpontban! Nézze meg az előadást és a kiállítást!

Azon nézőink, akik megnézik "Az elveszett Csontváry" című darabunkat, kedvezményesen megtekinthetik a Csontváry-kiállítást is.

Tovább
 
 
„A papírra vetett tintából előkerül a megismételhetetlen varázslat”

„Ez a művészetek királynője, anyagba sosem költözik, láthatatlanul is láttat, a legtöbbet mondja, és úgy jut el az emberekig, hogy nem ér le a földig. Tehát az emelkedettsége nem kézzel fogható, a papírra vetett tintából előkerül a varázslat.” – idézi Faludy György és Szepes Mária Máraira hangolva című könyvéből Gulyás Dénes, operaigazgató annak kapcsán, hogy a pécsi operajátszás 60. évfordulója alkalmából a Pécsi Nemzeti Színház Operagálát rendez október 26-án.

Tovább
 
 
Beszélgetés az idei Szendrő-díjas Vlasits Barbarával

– A társulaton belül nagy, hiszen ezt a kollégák adják. Szerintem sok mindent le kell tenni az asztalra ahhoz, hogy egyáltalán számításba jöjjön. Ez a díj azt is jelenti, hogy a társulat végérvényesen befogad, kollégaként tekintenek rád – mondta Vlasits Barbara.

Tovább
 
 
"Színházias opera" az emberi természet sötét oldalaival

"Az évad egyik várhatóan legizgalmasabb előadását ajánlom. A rendező és az előadók korábbi produkcióját látva az opera-patchwork műfajának sajátosságait, a zenei és színpadi megvalósításnak szabad kombinációit élvezhetjük, végtelen lehetőséget adva a kreativitásnak. Olyan 'színházias opera' kerül színre, mely az emberi természet sötét oldalait mutatja meg" – írta ajánlójában Lakner Tamás, a PTE Művészeti Karának dékánja, A vihar kapujában című előadásról.

Tovább
 
 
Egy látszólag egyszerű bűnügy...

Egy zárt szoba. Tizenkét idegen. Egy apagyilkossággal vádolt fiú. Egy ítélet.

Tovább
 
 
„Mindig énekelni fogok, és azon a napon, amikor nem énekelek többé..."

A fény Marlenén, Piaf áll az árnyékban. Mi lehetett az, ami ezt a két világot, ezt a két ennyire különböző nőt egy életen át összekötötte? Mindketten okkal irigyelhették a másikat, mégsem egymással, sokkal inkább önmagukkal harcoltak.

Tovább
 
 

Ne maradjanak le a legjobb helyekről! Kövessék híreinket és műsorunkat Facebook oldalunkon és weboldalunkon!