XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó


Elindult a jegyértékesítés a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira.Pécs újra a tánc városa szeptember 12 – 15-ig.

2020. szeptember 12-én 19.00 órakor a világhírű Recirquel: My Land című előadásával indul az újratervezett XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Nemzeti Színházban. Szeptember 13-án 19.00 órától az egyedülálló Maratoni Táncgála keretében közel húsz, jelentős hazai táncegyüttes látható egy este, ugyancsak a PNSZ nagyszínpadán. A meghívott együttesek: Bozsik Yvette Társulat, Budapest Táncszínház, Duda Éva Társulat, Duna Művészegyüttes, Fehérvári Balett Színház, Feledi Project, Frenák Pál Társulat, GG Tánc Eger, Inversedance - Fodor Zoltán Társulat, Kecskemét City Balett, Közép-Európa Táncszínház, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Nemzeti Balett, Miskolci Balett, PR-Evolution, Sopron Balett, Szegedi Kortárs Balett. A gálaest célja, hogy megmutassa a hazai professzionális táncélet sokszínűségét és együttműködését. A nagyszabású szakmai összefogás a táncművészet szépségét és éltető erejét hivatott ünnepelni.

Szeptember 14-én 20.00 órától a Széchenyi téren a Bozsik Yvette Társulat: Magyar népmesék című varázslatos előadására várjuk a kicsiket és nagyokat. Ugyanitt szeptember 15-én 20.00 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be a Magyar hősök, csaták és szerelmek című nagyszabású táncelőadását. E két utóbbi szabadtéri előadást ingyenesen lehet megtekinteni. További ingyenes előadásokkal várjuk a közönséget a Cella Septichorában: szeptember 14-én 17.30-tól a Flamenco Sopianae egy flamenco-esttel, 15-én 19.00 órakor a Székesfehérvári Balett Színház a Naplemente c. előadással várja a tánc szerelmeseit.

A Tánctalálkozó keretében mutatja be a Pécsi Balett a Piroska és a farkas című mesebalett 2020. szeptember 15-én 15.00 órakor, a PNSZ Kamaraszínházában. A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Mindezek mellett izgalmas szakmai programokkal várják az érdeklődőket a Trezor Rendezvényházban, továbbá pécsi táncegyüttesek és tánciskolák mutatkoznak be a Széchenyi téren és a Színház téren.

09.13. 17.00. Trezor Rendezvényház, Király u. 11. - Peña Flamenca, interaktív közösségi program
09.14. 17.30. Cella Septichora, Dóm tér - Flamenco Sopianae előadása
09.14. 20.15. Dóm tér - Bozsik Yvette Társulat: Magyar népmesék
09.15. 19.00 Székesfehérvári Balett Színház: Naplemente
09.15. 20.00. Dóm tér - Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Magyar hősök, csaták és érzelmek

Jegyvásárlás online 2020. augusztus 5-től: pnsz.jegy.hu

Részletek a www.tanctalalkozo.hu oldalon.

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Fotó: Moving Target Photo | Grafika: Lakatos János

A képen: Balogh Csongor, a Pécsi Balett táncművésze


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 11. 09.

Elmaradó előadások

11.10-től előadásaink elmaradnak.

2020. 11. 05.

Korlátozott nézőtér

Kedves Közönségünk! A kormány november 3-i döntése értelmében a színházak nézőterén minden harmadik széken ülhet néző.

2020. 11. 04.

Nézőtér korlátozás

Kedves Nézőink! A kormány november 3-án este egy a színházak működését is érintő járványügyi korlátozást jelentett be.