XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó


A Pécsi Balett bemutatójával indul a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó 2019. szeptember 13-án a Pécsi Nemzeti Színházban.A Pécsi Balett bemutatójával indul a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó 2019. szeptember 13-án a Pécsi Nemzeti Színházban. Carl Orff Carmina Buranájához Vincze Balázs készít koreográfiát, mely a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

2019. szeptember 13. és 18. között a hazai táncélet legkiválóbb képviselői hozzák el legújabb produkcióikat a pécsi közönségnek. Immár 13. alkalommal kerül megrendezése a tánc egyhetes pécsi ünnepe, mely egyaránt szól a közönségnek és a szakmának. A házigazda Pécsi Balett mellett fellép a Győri Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duda Éva Társulat, az M Studio Sepsiszentgyörgyről, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, és Dániából érkezik a Black Box Dance Company. Természetesen a több éve nagy sikert arató nemzetközi balettgála 2019-ben sem marad el. A nézők látványos részleteket láthatnak a moderntánc világirodalmából és a világhírű klasszikus balett repertoárból a Kodály Központban. A Cella Septichorában idén is fellép a Flamenco Sopianae. A Tánctalálkozó szakmai programjait a Magyar Táncművészek Szövetsége segíti.

A Tánctlálkozó előadásait az alábbi linkekre kattintva részletesen megismerhetik:

Pécsi Balett: Carmina Burana  
Bozsik Yvette Társulat: Galántai táncok I Győri Balett: Romance
Magyar Állami Népi Együttes: Tánckánon - Hommage à Kodály Zoltán
Nemzetközi Balettgála európai balettcsillagokkal
Duda Éva Társulat: Utópia | M Studio (RO): LIFT - boys will be boys
Inversedance: Bezzeg az én anyám... | Black Box Dance Company (DK): NO SEX

A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Részletes program: tanctalalkozo.hu

Jegyvásárlás: 2019. május 13-tól a pnsz.jegy.hu oldalon

Jegyárak: Nagyszínház: 3.200 Ft | 1.700 Ft | 1.200 Ft |  Kamaraszínház: egységesen 2.500 Ft | Kodály Központ: egységesen 3.900 Ft

A 2019/20 évadra szóló bérlettel rendelkező nézőinknek 20% kedvezményt adunk a Tánctalálkozó jegyeire.

     

(Fotó: Mihály László | Arculat: Rajnai Richárd)


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 05. 15.

Gyászhír

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy türelemmel viselt hosszú betegség után, 2020. május 10-én elhunyt Vata Emil Jászai-díjas díszlettervező, festőművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.

2020. 05. 07.

Gyászhír

Elhunyt Cser Miklós karmester, aki a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatójaként és vezető karmestereként 2000-től 2008-ig volt a társulatunk tagja. Nyugodjék békében.

2020. 03. 24.

Online felületeink kulturális csatornává válnak

Közösségi oldalunkon és video megosztó csatornánkon kulturális tartalmakat teszünk közé a vészhelyzet idején.