Telt házzal fut a Fúrnitúr


A február 14-i premier óta több napilap is hírt adott a 16 éven felülieknek ajánlott előadásról.Csejk Miklós Magyar Nemzetben megjelent írása így kezdődik:
“A közönség folyamatosan és hangosan nevet. Tessék, kérem, abbahagyni a nevetést, mondaná az ember, mert annyi sok bajt látunk a színpadon a Fúrnitúr című színdarabban, amelyet Anger Zsolt emlékezetesen, fantáziadúsan és okosan vitt színpadra a Pécsi Nemzeti Színházban. Végre egy igazán élvezhető, életszerű és sok bölcsességet tartalmazó kortárs színdarab, ráadásul nem is valami nyugatról megvásárolt szövegkönyv alapján készült, hanem egy magyar szerző műve.”
A teljes cikk elolvasható itt

Balogh Gyula pedig így fogalmaz a Népszava hasábjain:
Az álom keveredik a valósággal, a reális az abszurddal. Ráadásul ezt Vinnai egész magas színvonalon műveli. Jókat nevetünk is az egymás után pörgő jeleneteken, jórészt saját magunkon. Merthogy a vállalkozás titka, hogy a darab hőseiben pillanatok alatt magunkra ismerünk. A saját vágyainkra, álmainkra és aztán a saját jól, vagy kevésbé sikerült életünkre.
A teljes cikk elolvasható itt

Az abszurd és a groteszk határán egyensúlyozó formabontó előadásra sokan kíváncsiak.


A márciusi előadások némelyikére még kapható jegy, leggyorsabban honlapunkon vásárolható meg, ITT


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 07. 07.

Köszönjük Magyarország! Köszönjük Pécs!

Augusztus 4-én köszönetnyilvánító előadással kezdi meg új évadát a Pécsi Nemzeti Színház a Pécsi Balett által működtetett Pécsi Nyári Színházban.

2020. 05. 26.

KÖZLEMÉNY

KÖZLEMÉNY AZ ELMARADT ELŐADÁSOK JEGYEINEK ÉS BÉRLETEINEK KEZELÉSÉRŐL

2020. 05. 15.

Gyászhír

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy türelemmel viselt hosszú betegség után, 2020. május 10-én elhunyt Vata Emil Jászai-díjas díszlettervező, festőművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.