Telt házzal fut a Fúrnitúr


A február 14-i premier óta több napilap is hírt adott a 16 éven felülieknek ajánlott előadásról.Csejk Miklós Magyar Nemzetben megjelent írása így kezdődik:
“A közönség folyamatosan és hangosan nevet. Tessék, kérem, abbahagyni a nevetést, mondaná az ember, mert annyi sok bajt látunk a színpadon a Fúrnitúr című színdarabban, amelyet Anger Zsolt emlékezetesen, fantáziadúsan és okosan vitt színpadra a Pécsi Nemzeti Színházban. Végre egy igazán élvezhető, életszerű és sok bölcsességet tartalmazó kortárs színdarab, ráadásul nem is valami nyugatról megvásárolt szövegkönyv alapján készült, hanem egy magyar szerző műve.”
A teljes cikk elolvasható itt

Balogh Gyula pedig így fogalmaz a Népszava hasábjain:
Az álom keveredik a valósággal, a reális az abszurddal. Ráadásul ezt Vinnai egész magas színvonalon műveli. Jókat nevetünk is az egymás után pörgő jeleneteken, jórészt saját magunkon. Merthogy a vállalkozás titka, hogy a darab hőseiben pillanatok alatt magunkra ismerünk. A saját vágyainkra, álmainkra és aztán a saját jól, vagy kevésbé sikerült életünkre.
A teljes cikk elolvasható itt

Az abszurd és a groteszk határán egyensúlyozó formabontó előadásra sokan kíváncsiak.


A márciusi előadások némelyikére még kapható jegy, leggyorsabban honlapunkon vásárolható meg, ITT


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 03. 24.

Online felületeink kulturális csatornává válnak

Közösségi oldalunkon és video megosztó csatornánkon kulturális tartalmakat teszünk közé a vészhelyzet idején.

2020. 03. 19.

A VIDÉKI SZÍNHÁZIGAZGATÓK EGYESÜLETÉNEK SAJTÓKÖZLEMÉNYE A 2020. MÁRCIUS 18-I MINISZTERELNÖKI BEJELENTÉSRE

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete üdvözli és megköszöni, hogy a Kormány ilyen gyorsan reagál az ágazatok problémáira, és máris megkezdte az intézkedéseket a válságos helyzetben.

2020. 03. 11.

Elmaradó előadások

Kedves Közönségünk! A kormány március 11-én vészhelyzetet hirdetett ki. A rendelet szerint zárt térben 100 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos. A vészhelyzet fenntartásáig a meghirdetett előadásaink elmaradnak.