Pécsett a Homo Hungaricus!


A Szegedi Kortárs Balett bemutatója szeptember 23-án 19.00 órakor kedvezményes jegyárakkal!  • Bérleteseink 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket.
  • A Tánctalálkozó jegyárai a tavalyiakhoz képest jelentősen csökkentek!

2.500 Ft
1.500 Ft
1.000 Ft

Egy magyar falu lakóinak Élete, viszonyaik egymáshoz, a környezetükhöz – felnagyítva akár az Ország közösségének mindennapjait jelképezi. Akad, akinek egy nap története, másoknak a négy évszakon átívelő esztendő. A nemzet sorsának alakulásában akár több száz év is lehet a színpadon zajló játék. A táncház, a szénabálákból épített csűr – zártságával, szigorú komorságával a Kárpát-medence adottságait idézi. A tizenhárom karakter viselkedése, sorsa, döntései adják a képeket, melyek csak itt, hazánkban érthetőek igazán. Azokat a karakterjegyeket szándékozzuk felmutatni, melyekből láthatóvá válik az általunk ábrázolni kívánt típus: a “Homo Hungaricus”. Történetek, sorsok, a zárt közösség drámai, néha komikus mindennapjai – a nemzet sorsának tükörképe. Sajátosan kárpát-medencei,  honi viszonyok, az ismert és sokszor szeretve is szidott gondolkodásmódunk sajátosságaival. Ez kísérte végig történelmünket, és meghatározza jelenünket is. A magyar népzene gyönyörűsége, dinamikája, a magyar népdal őszintesége ugyanakkor megmosolyogtató és elszomorító történeteken ível át. Mindannyian tudjuk: sírva vigad a magyar.


Tovább az előadás oldalára>>


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 08. 04.

Évadkezdés

Augusztus 4-én elindult a Pécsi Nemzeti Színház 2020/2021-es évada.

2020. 08. 04.

Hűségkártya bérleteseknek

A színház a tervezett teljes 2020/2021-es évadának egyelőre csak azon részét hirdeti meg nyilvánosan, melynek bemutatását a jelenlegi helyzetben felelősséggel vállalhatja.

2020. 07. 29.

Gyászhír

Türelemmel viselt hosszú és súlyos betegség után, 83 éves korában, ma hajnalban elhunyt Horváth Bálint, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház magánénekese.