Mértékadó hírforrások


Kiemelt együttműködő partnerünk a Pécs TV kiállításának megnyitója a Médiaközpontban.Csizi Péter alpolgármester nyitotta meg pénteken a Pécs TV technikai kiállítását a Médiaközpont Rákóczi úti székhelyén. Ezzel egy időben az új tördelésű Pécsi Hírek hetilapot és a megújult PécsMa.hu internetes honlapot is bemutatta dr. Velkovics Vilmos, a Pécs Médiaközpont Kft. ügyvezetője.

Mint arról már olvasóink tudomást szerezhettek, péntektől a Pécs TV stúdióját, az adásokat levezénylő vezérlőt, a hangtechnikusok és a rendezők birodalmát, a Pécsi Hírek és a PécsMa.hu szerkesztőségi termét, s a tördelőszerkesztők munkáját is megismerhetik azok, akik – előzetes bejelentkezés után – felkeresik a Pécs Médiaközpont székhelyét a Rákóczi út 11. szám alatt. Ugyanitt szeptember 23-tól megnyílt a Pécs Tv technikai kiállítása is.

Csizi Péter alpolgármester a tárlat megnyitóján azt mondta: hosszú évek után a Pécs Médiaközpontnak sikerült valamit visszaadnia a Rákóczi úti épület eredeti funkciójából. Az egykori Városi Képtárban ugyanis korábban is kiállításokat rendeztek, múltunk örökségeit mutatták meg a betérőknek.

Az alpolgármester kiemelte: a ház földszinti vitrinjeiben látható technikai eszközök egykor a kor legmodernebbjeinek számítottak, azonban húsz év távlatából ezek ma már múzeumi daraboknak tekinthetők. A leendő látogatóknak azt ajánlotta, bátran vegyék kézbe, próbálják ki az egykor adások előállításához használt tárgyakat, ismerkedjenek meg a technikával.

Az eseményen az alpolgármester ünnepélyes keretek közt elindította a megújult PécsMa.hu hírportált, amely új arculattal, a Pécs TV honlapját magába foglalva várja az olvasókat. Egyben jelezte azt is, hogy a város hetilapja, a Pécsi Hírek is vadonatúj tördeléssel, mozgalmasabb szerkesztésben, a korábbi tájékoztató, informatív, egyúttal színes híreket és szolgáltató jellegét megőrizve folytatja munkáját.

Dr. Velkovics Vilmos, a Pécs Médiaközpont ügyvezetője a kiállításról szólva kiemelte: interaktív tárlatról van szó, így gyakorlatilag a súgógéptől a kamerán át a hangtechnikai eszközökig minden kipróbálható. „A múltra alapozva mi mindenképpen a jövőről szeretnénk beszélni. Az a cél, hogy ez a médiaközpont, azaz a televízió, a hetilap és az internetes portál meghatározza a pécsi közbeszédet, igyekszik mértékadó hírforrás lenni. Jól szeretnénk végezni a dolgunkat” – így az ügyvezető.

A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen Weisz László, a Pécs TV archívumát kezelő szakember tárlatvezetést is tartott, s bemutatta az elmúlt évtizedekben felhalmozott értékeket a látogatóknak.

Forrás: pecsma.hu | Korb Zoltán 2011. szeptember 23.

Galéria


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 08. 05.

Már kaphatóak a jegyek

A színház jegypénztára a nyári szünetet követően augusztus 10-én 10.00 órakor nyit, de online már kaphatóak jegyek!

2020. 08. 04.

Évadkezdés

Augusztus 4-én elindult a Pécsi Nemzeti Színház 2020/2021-es évada.

2020. 08. 04.

Hűségkártya bérleteseknek

A színház a tervezett teljes 2020/2021-es évadának egyelőre csak azon részét hirdeti meg nyilvánosan, melynek bemutatását a jelenlegi helyzetben felelősséggel vállalhatja.