Csárdáskirálynő premier


Színpompás estén találkozhattak a premierbérletesek a színészekkel. Forrás: pecsma.huPéntek este debütált a Méhes László által rendezett Csárdáskirálynő a Pécsi Nemzeti Színházban.  A bemutató után közönségtalálkozót rendeztek a premierbérleteseknek.

Az előadás alkotóinak és szereplőinek köszöntéséhez az italokat a Vylyan Pincészet szolgáltatta. A borok megágyazásáról az étkek felszolgálásával a Bellagio Étterem gondoskodott, a komlópártiak kedvében a Pécsi Sörfőzde járt Szalon söreivel.


A klasszikus stílusú opera, pazar díszletekkel, igényes, kiváló jelmezekkel tarkított színes képeket tárt elénk.  Az egész produkció rendkívül élénk, a díszlet szellemes, a helyszínek változatosak. Kuriózumként tekinthető  a projektorról vetített mozgókép beépítése az előadásba. Bukszár Márta (Cecília) és Stubendek Katalin (Vereczky Szilvia)  finom színészi eszközökkel jelenítette meg a vetélkedő asszonyokat.  Jó ritmusú erőteljes, élvezetes dalbetétekkel fokozták a hangulatot, melyet a közönség tapsa többször félbeszakított. Igazi jutalomjáték  volt  ez Lipics Zsoltnak, aki sok humorral teszi szerethetővé Miska figuráját és valósággal hátán cipelte  a darabot. A tőle megszokott nagy átéléssel játszó Széll Horváth Lajosnak (Bóni gróf) minden percben elhittük, hogy igazi romantikus szerelmes, aki képes magán is nevetni. A humor változatos formáival szórakoztató Stenczer Béla (Leopold Mária), minden megjelenésekor óriási mosolyt csalt az arcokra. Igazi üde színfoltként tűnt fel Wunderlich József (Edvin), aki kisfiúsan megnyerő mosolyával dobogtatta meg a női szíveket. A fergeteges színpadi alakítást négyszer tapsolta vissza a méltán hálás publikum.

De az igazi meglepetés a bemutató után következett: a színház vezetősége közönségtalálkozót rendezett a premierbérleteseknek. „Az volt a cél, hogy visszaadjuk a bemutatók régi fényét, valamint  az, hogy a színészek és a premierbérletesek találkozhassanak egymással. A Csárdáskirálynő éppen kapóra jött ehhez, hiszen az operett a fényről,  csillogásról szól.     A Csárdáskirálynőt mindig nehéz színpadra állítani, hisz mindenki látta ezerszer, ezerféleképpen. Mi megpróbáltunk ötletekkel, új gondolatokkal feldobni. Például a harmadik felvonás dramaturgiai szempontból katasztrófa. Ott már nincs izgalom, a szálak csak elvarródnak. Azt hiszem a humoros, rendkívül ötletes és élénk  fürdős helyszínnel ezt is sikerült feldobnunk.” – mondta el  Rázga Miklós a színház igazgatója.

„Sajnos nem vagyok egy nagy színházjáró, de ez a bemutató tényleg elkápráztatott. Gyönyörűek a díszletek, szellemesek a művészek, szórakoztató az előadás. Azt gondolom ez a bemutató bizonyította, hogy a színház új vezetése és az új csapat jó úton jár!”- nyilatkozta  a Pécs TV-nek Csizi Péter alpolgármester.

Wunderlich József szerint  a  közönség visszajelzése  nagyon fontos egy színésznek, amire  a premier utáni találkozó jó alkalmat ad. ” Amikor szembe dicsérnek, akkor az engem feszélyez. De amikor valaki megszorítja a művész kezét és komolyan a szemébe néz és azt mondja: „Ez szép munka volt, gratulálok!” – az ritka pillanat. És ebből most előadás után többet is kaptunk!” – mondta el a  színművész.

A találkozón bár a Csárdáskirálynőé volt a  főszerep, a társulat ez évben a  Szendrő-díjat  Darabont Mikoldnak adományozta. „A színész egész életét a színházban tölti. Nekünk olyan a társulat mint a családunk. És az ember a családjától ritkán kap dicséretet. Most én megkaptam köszönöm nekik és igyekszem megszolgálni a bizalmat.” – nyilatkozta a díjazott.

Galéria


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 08. 05.

Már kaphatóak a jegyek

A színház jegypénztára a nyári szünetet követően augusztus 10-én 10.00 órakor nyit, de online már kaphatóak jegyek!

2020. 08. 04.

Évadkezdés

Augusztus 4-én elindult a Pécsi Nemzeti Színház 2020/2021-es évada.

2020. 08. 04.

Hűségkártya bérleteseknek

A színház a tervezett teljes 2020/2021-es évadának egyelőre csak azon részét hirdeti meg nyilvánosan, melynek bemutatását a jelenlegi helyzetben felelősséggel vállalhatja.