Carmen – opera francia nyelven


Bizet remekművét Gulyás Dénes rendezi. Bemutató 2020. február 21-én a Nagyszínházban.A nagyszabású produkció váltott szereposztásában húsz kiváló művész énekel, közreműködik a színház huszonnégy fős kibővített énekkara, kilenc tagú tánckara, valamint egy tizenkét főből álló gyermekkórus. A zenekari árokban pedig a Pannon Filharmonikusok több mint negyven nagyszerű művésze foglal majd helyet. Vezényel: Oberfrank Péter

Gulyás Dénes néhány gondolatával ajánljuk az előadást:
„Egy ilyen zseniális műben, mint amilyen Bizet Carmen című szerzeménye, az összes cselekmény, lelkiállapot, indulat és akció tökéletesen meg van komponálva.
Megjelennek a figurák zenéi, sőt egy-egy szereplő személyiségének formálódása, változása is bele van komponálva a zenébe. A zeneszerző úgy fest le mindent a hangokkal, ahogyan egy festőművész az ecsettel.
Az előadás akkor lesz érdekes a néző számára, ha az a gesztusrendszer amivel az énekes él, tükrözi a cselekményt, ha a tekintetében látni azt a varázslatot, amit a zeneszerző leírt. Ez általában nem megy könnyen, hiszen az éneklés gesztusrendszere nagyban elüt a prózáétól. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert bár fiatalok, a dupla szereposztásunk mindkét Carmenjében ott a képesség, hogy hitelesek tudjanak lenni a szerepben, enélkül pedig nagyon nehéz dolgunk lenne.
Ráadásul az énekkar minden egyes tagja egyéniség. Amellett, hogy az operában énekelnek, helytállnak musicalben, operettben és néhányan közülük kisebb prózai szerepeket is játszanak. Nem tudok nekik olyan feladatot adni, amit ne akarnának megoldani. Ha azt kérném tőlük, hogy álljanak fejen, biztos, hogy megpróbálnák. „

A próbákon készült fotókat megtekinthetik ITT

az előadásról bővebben olvashatnak és jegyeiket megvásárolhatják ITT


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 02. 18.

Telt házzal fut a Fúrnitúr

A február 14-i premier óta több napilap is hírt adott a 16 éven felülieknek ajánlott előadásról.

2020. 02. 10.

Bemutattuk az Ármány és szerelem című klasszikust

Schiller remekművét Méhes László álmodta a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadára.