Az elveszett Csontváry - próba


Kovács Krisztina "Az elveszett Csontváry" című darabját Paczolay Béla rendezi.
A próbafolyamat már zajlik, bemutató 2019. október 5-én!A darabot a Pécsi Nemzeti Színház felkérésére, a művész halálának 100. évfordulója, a Csonváry emlékév kapcsán írta a szerző.
A darabban a jelenkori történetből kikacsintva egy furcsa, álomszerű időutazásban és nyomozásban vehetünk részt, ahol megismerhetjük Csontváry képeinek kalandos sorsát, és írásain, levelezésén keresztül megidéződik Csontváry alakja is.

Jegyek már kaphatók!

A próbán készült fotókat pedig ide kattintva nézheti meg!


Vissza a hírekhez

További hírek

2019. 10. 18.

„A papírra vetett tintából előkerül a megismételhetetlen varázslat”

A pécsi operajátszás 60. évfordulója alkalmából a Pécsi Nemzeti Színház Operagálát rendez október 26-án, amelyen ismert és közkedvelt operaáriák, duettek hangoznak el olyan operaénekesektől, akik a Színház jelenlegi operáinak rendszeres szereplői, vagy a múltban járultak hozzá a pécsi operajátszás hírnevéhez.

2019. 10. 03.

Nézze meg az előadást és a kiállítást!

Azon nézőink, akik megnézik "Az elveszett Csontváry" című darabunkat, kedvezményesen megtekinthetik a Csontváry-kiállítást is.

2019. 10. 02.

A közös nevező: Csontváry

Közös sajtóeseményt tartott Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) és Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatója október 1-jén a Csontváry Múzeumban.