Aradon járt a Pécsi Balett


2011. október 10-én az aradi Teatrul Clasic színházban vendégszerepelt a Pécsi Balett: Giselle című nagy sikerű előadása.Immár ötödik éve tart a kulturális csere-kapcsolat a Pécsi Nemzeti Színház és az aradi Teatrul Clasic között, melynek keretében 2011. október 10-én az aradi Teatrul Clasic színházban vendégszerepelt a Pécsi Balett: Giselle című produkciója. Óriási volt az érdeklődés a magyar társulat balett előadása iránt, a siker pedig fantasztikus volt. Köszönjük a kedves és szívélyes fogadtatást! 

 

Vincze Balázs koreográfiája már harmadik évada van műsoron! A Giselle számos meghívást kapott az elmúlt évek folyamán itthonról és külföldről egyaránt. Az elmúlt héten a Budapesti Művészetek Palotájában mutatták be a romantikus balettet hangos sikerrel, ide novemberben újra várják a társulatot. A hétvégén Aradra utazik az együttes, de már 2012. februárra is van egy meghívásuk a szlovéniai Lendva Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézetétől. A Makovecz Imre által tervezett színház- és hangversenyteremben ugyancsak Giselle története fog megelevenedni.

 

Az utazást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 08. 05.

Már kaphatóak a jegyek

A színház jegypénztára a nyári szünetet követően augusztus 10-én 10.00 órakor nyit, de online már kaphatóak jegyek!

2020. 08. 04.

Évadkezdés

Augusztus 4-én elindult a Pécsi Nemzeti Színház 2020/2021-es évada.

2020. 08. 04.

Hűségkártya bérleteseknek

A színház a tervezett teljes 2020/2021-es évadának egyelőre csak azon részét hirdeti meg nyilvánosan, melynek bemutatását a jelenlegi helyzetben felelősséggel vállalhatja.